Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostamisohjelma

Ensisijaiset välilehdet

Hankkeen määräaika: 
Tiistai, 01. tammikuuta 2013 - Torstai, 31. joulukuuta 2015
Hankkeen kohderyhmä: 
Ammatillisen koulutuksen henkilöstö ja opiskelijat
Hankkeen tiivistetty kuvaus: 
Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostaminen on osa nuorisotakuuta. Läpäisyn tehostamisohjelmassa on myönnetty rahoitusta vuonna 2013 24 hankkeelle, joilla kullakin on 3-8 yhteistyökumppania. Yhteensä mukana on 55 koulutuksen järjestäjää. Avustusta saaneiden hankkeiden sisällöt ja teemat vaihtelevat. Osa hankkeista keskittyy alueelliseen kehittämiseen ja ratkaisumallien kehittämiseen. Osa hankkeista on tavoitteiltaan ja yhteistyömuodoiltaan valtakunnallisia.
Hanketta koordinoi Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä, joka vastaa hankkeen tiedottamisesta, yhteistyöstä ja tutkimustoiminnan eteenpäin viemisestä.
 
Läpäisyn tehostamisohjelman määrälliset tavoitteet ovat :
  • Ammatillisen koulutuksen keskeyttäneiden osuus on 7% vuonna 2014. Kokonaan opintonsa keskeyttäneiden osuus olisi tällöin 6 %. Tällä hetkellä keskeyttämisprosentti on noin 10%
  • Vuonna 2011 aloittavista opiskelijoista 65 % suorittaa tutkinnon sen laajuutta vastaavassa ajassa tai nopeammin (vuonna 2004 aloittaneista tutkinnon suoritti kolmessa vuodessa tai nopeammin 58%) . Neljässä vuodessa tutkinnon suorittaneiden osuus on 75% (2004 aloittaneista tutkinnon suoritti 66%) ja viidessä vuodessa 80% (vastaava luku 2004 oli 70 %)

katso myös Fiilistä Asumiseen -hanke

Yhteystiedot: 
Läpäisyn tehostamisohjelman koordinaattorina toimii Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda Rauni Pursiainen hanketoiminnan päällikkö rauni.pursiainen@keuda.fi
up
519 tykkäystä.

Ajankohtaista

Julkaisu on käännetty nyt myös ruotsiksi.
Helavalkeat-kohtaaminen on tarkoitettu ammatillisten oppilaitosten kanssa y

Tarvitsetko apua?

Löydät meidät myös

Go to top