Kepeli - Kotoutumista kehollisilla ja pelillisillä menetelmillä

Ensisijaiset välilehdet

Hankkeen määräaika: 
Maanantai, 01. helmikuuta 2016 - Keskiviikko, 31. lokakuuta 2018
Hankkeen kohderyhmä: 
Toiminnallisista menetelmistä kiinnostuneet kielenopettajat, muut opettajat, ryhmänohjaajat ja vapaaehtoiset, jotka työskentelevät maahanmuuttajien parissa.
Hankkeen tiivistetty kuvaus: 

Kepeli -hankkeessa koottiin olemassa olevia ja kehitettiin uusia kotoutumista edistäviä harjoitteita. Kepelin harjoitteet sopivat erityisesti heikosti suomea puhuvien aikuisten maahanmuuttajien ryhmille ja erilaisten ryhmien kohtauttamiseen esim. jos kielenoppioiden ja äidinkielenään suomea puhuvien halutaan tutustuvan toisiinsa. Soveltaminen kaikille kohderyhmille on mahdollista!

Harjoitteissa hyödynnettiin erityisesti kehollisia ja pelillisiä lähestymistapoja innostavasti ja vaikuttavasti. Harjoitteiden tavoitteena on mm. vahvistaa suomen kielitaitoa, yhteiskuntatietoutta, elämänhallintaa, ryhmätyötaitoja ja itsetuntemusta. Harjoitteista laadittiin materiaalipaketteja, menetelmäohjeita ja videotutoriaaleja.

Hanketta rahoitti Amif-rahasto. Sen koordinaattorina toimi Metropolia Ammattikorkeakoulu ja kumppaneina mm. Pro-tukipiste, African Care ja Urheiluopisto Kisakeskus.

Yhteystiedot: 
Projektipäällikkö Mai Salmenkangas mai.salmenkangas@metropolia.fi
up
38 tykkäystä.

Ajankohtaista

Julkaisu on käännetty nyt myös ruotsiksi.
Helavalkeat-kohtaaminen on tarkoitettu ammatillisten oppilaitosten kanssa y

Tarvitsetko apua?

Löydät meidät myös

Go to top