Maahanmuuttajan mentorointi toisella asteella

Ensisijaiset välilehdet

Hankkeen määräaika: 
Keskiviikko, 01. maaliskuuta 2017 - Lauantai, 31. elokuuta 2019
Hankkeen kohderyhmä: 
Kohderyhminä ovat toisella asteella sekä maahanmuuttajaopiskelijat että muut vapaaehtoisesti mentoreiksi haluavat opiskelijat. Välillisesti kohderyhminä ovat eri oppilaitokset ja työelämä.
Hankkeen tiivistetty kuvaus: 

Maahanmuuttajien mentorointi toisella asteella -hanke kehittää maahanmuuttajien integroitumista koulutuksen avulla. Tämä toteutetaan kouluttamalla toisen asteen opiskelijoista mentoreita maahanmuuttajille. Samalla edistetään kantaväestön monikulttuurisuustiedon ja -taitojen karttumista ja kahdensuuntaista integraatiota, jossa molemmilla osapuolilla tulee olla tarvittavat valmiudet onnistuneen lopputuloksen saamiseksi. 

Hankkeen toimenpiteenä luodaan ja pilotoidaan maahanmuuttajien mentorointimalli, joka edistää maahanmuuttajien koulutuksellisia valmiuksia ja siten koulutuksellista tasa-arvoa sekä ehkäisee koulutuksen keskeyttämisiä. Toiseksi luodaan ja pilotoidaan maahanmuuttajien mentoreiksi haluaville mentorivalmennusmalli, joka parantaa kotoperäisen väestön tietoa ja taitoja toimia monikulttuurisessa työympäristössä. Mallit jäävät osaksi hankkeessa mukana olevien oppilaitosten toimintaa, ja niitä levitetään yhdessä kansallisten kumppaneiden kanssa. Mallien lisäksi tuloksena syntyy työssäoppimispaikkoja opiskelijoille oppilaitosten sisältä.

Tavoitteena on lisätä maahanmuuttajille tarjottavaa tukea sekä kantaväestön monikulttuurisuusvalmiuksia. Kansainvälisen yhteistyön ensisijaisena tavoitteena on kokemusten jakaminen, yhteisten intressien tunnistaminen ja niiden käsittely toisilta oppien.

 

Yhteystiedot: 
Ulla Koukkari-Anttonen, projektityöntekijä Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia ulla.koukkari-anttonen(at)gradia.fi Puh. 040 341 6243

Hyvät käytännöt

Ei hyviä käytäntöjä.

up
31 tykkäystä.

Tarvitsetko apua?

Löydät meidät myös

Go to top