Poluttamo/HAMKin oppimisanalytiikka

Ensisijaiset välilehdet

Hankkeen määräaika: 
Torstai, 01. tammikuuta 2015 - Maanantai, 31. joulukuuta 2018
Hankkeen kohderyhmä: 
Ammattikorkeakoulut
Hankkeen tiivistetty kuvaus: 

Hankkeessa toteutettiin järjestelmä, jolla ammattikorkeakoulun opot saivat sähköpostin edellisen viikon opiskelijoiden aktiviteeteista. Aktiviteeteilla ensisijaisesti tarkoitettiin sisäänkirjautumisia Moodle-oppimisalustalle viikon aikana. Näin opojen ei tarvinnut käyttää mitään erillisjärjestelmää ajantasaisen tiedon etsimiseen.

Järjestelmä tehtiin teknisesti kaksivaiheiseksi siten, että ensimmäinen vaihe haki suuren määrän tietoa Moodlen ja muiden järjestelmien kannoista ja yhdisti ne. Toinen vaihe etsi tästä tiedosta opiskelijaryhmä- ja viikkokohtaiset tiedot. Ne tulostettiin sähköposteiksi, jotka lähetettiin maanantaina iltapäivällä. Sähköpostissa oli opiskeljan nimi, opiskelijanumero, aktiivisuustiedot ja puhelinnumero. Näin opo tarvittaessa saattoi välittömästi soittaa opiskelijalle. 

Järjestelmä muutti opon työnkuvaa siten, että oikeaan tietoon perustuvat sähköpostit tekivät työstä luotettavaa, ei tarvinnut arvailla, sekä tekivät seurannan helposti mahdolliseksi.

Koska tietosuoja-asetuksen soveltaminen tähän järjestelmään ei onnistunut ennen syksyn 2018 alkua, järjestelmä otettiin varmuudeksi pois käytöstä. Tarkoitus on ottaa se käyttöön ensi syksynä, kun saadaan ensin tulevat opiskelijat informoitua siitä.

Yhteystiedot: 
Lasse Seppänen, lasse.seppanen@hamk.fi

Hyvät käytännöt

Ei hyviä käytäntöjä.

up
14 users have voted, including you.

Ajankohtaista

Julkaisu on käännetty nyt myös ruotsiksi.
Helavalkeat-kohtaaminen on tarkoitettu ammatillisten oppilaitosten kanssa y

Tarvitsetko apua?

Löydät meidät myös

Go to top