Amisradan toteutus asuntolassa

Kuvaus: 
Ammattiosaajan liikuntavuosi on kokonaisuus, jolla halutaan saada opiskelijat eri lajien avulla liikkeelle läpi lukuvuoden. Lajeihin osallistutaan omalla paikkakunnalla. Liikuntavuoden lajien ohjeet ja toteutus on pyritty suunnittelemaan mahdollisimman helpoiksi, jotta lajien toteuttaminen liikuntatunneilla, asuntola- ja harrastustoiminnassa olisi vaivatonta. Tavoitteena on, että entistä useamman opiskelijan lukuvuoteen saadaan mahtumaan osallistumisia ja sytykkeitä liikuntaan.
 
Ammattiosaajan liikuntavuosi on hyvä työkalu harrastetutoreille, jotka järjestävät tapahtumia omassa oppilaitoksessaan. Ammattiosaajan liikuntavuosi huipentuu keväisin järjestettävään SAKUsports-tapahtumaan, joka tarjoaa tekemistä 24 tunnin ajan. SAKUsports on harrasteliikuntatapahtuma, jossa pääosa on liikkumisella ja yhdessä tekemisellä! 
 
Lukuvuonna 2014-2015 Ammattiosaajan liikuntavuoden lajina oli AMISradan toteuttaminen.Alla on kuvattu, miten Lapin ammattiopiston Rovaniemen asuntolassa AMISrata toteutettiin.
 
AMISrata toteutettiin Rovaniemellä kolmen asuntolan kesken, väylätien asuntolalla. Osallistujia oli 17+4 ohjaajaa.
 
AMISradan kuvaus:
 
1.Rasti
  • Auton työntö. Matka oli noin 50m ja joukkueen täytyi työntää koulun isoa hiacea.
  • Nopeus oli valttia tässä kilpailussa.
2.Rasti
 
Amispop tunnistus kilpailu. Tehtävä suoritettiin amis Nissanissa ja tunnistettavia kappaleita oli 10 kpl.
 
3.Rasti
 
Energiajuoman tunnistus. Tunnistettavia juomia oli neljä (Redbull, Monster, Battery, ES)
 
4.Rasti
  • Opintotuki hakemuksesta oli tehty palapeli ja se täytyi koota jonka jälkeen isosta lumikasasta etsittiin käsin tuuttipaketti.
  • Tuuttipaketin löydyttyä aika stopattiin. Tuutit syötiin yhdessä lopuksi minttukaakaon kanssa.
5.Rasti
  • Viimeisen rastin kaikki joukkueet suoritti yhtä aikaa. Dimex/haalari viesti oli viimeinen rasti.
  • Valtavat haalarit ja saappaat täytyi pukea päälle ja kiertää pieni matka. Kun koko joukkue oli käynyt juoksemassa haalarit päällä oli joukkue suorittanut tehtävän.
  • Nopein joukkue voitti.
Rastirata oli nopea ja rastit pyrittiin pitämään lyhyinä ja ytimekkäinä. Kaikilla oli hauskaa ja palkinnot olivat mieluisia, samalla tuli tutuksi toinen asuntola ja toisen asuntolan nuoret. Voittaja joukkue sai palkinnoksi Wunderbaumit ja suklaata, toiseksi tulleet saivat tonnikalaa ja kolmanneksi tulleet saivat nuudelia.
Resurssit: 
Rovaniemellä AMISrata toteutettiin asuntolassa asuvien nuorten ja asuntolaohjaajien toimesta. Osallistujia oli 17+4 ohjaajaa.
Juurtuminen/kehittämisideat: 
Tapahtuman kuvauksesta tulee esille, että Ammattiosaajan liikuntavuoden toteuttaminen on helppoa eikä järjestelyt vaadi mitään ihmeellistä. Ammattiosaajan liikuntavuosi järjestetään lukuvuosittain ja joka vuodelle esitellään 4 erilaista lajia. Lajeja pystyy toteuttamaan oppilaitoksessa aina parin kuukauden ajan, jolloin laji vaihtuu.
Yhteystiedot: 
Miia Uskalinmäki, liikuntakoordinaattori SAKU ry, miia.uskalinmaki@sakury.net
Olemme pyydettäessä valmiit esittelemään käytäntöä koulutuksissa ja seminaareissa: 
Kyllä
up
701 tykkäystä.

Tarvitsetko apua?

Löydät meidät myös

Go to top