Vamiastars

Kuvaus: 
Vamistarsia ryhdyttiin suunnittelemaan media-assistentti opiskelijoiden kanssa osana taide- ja kulttuuriopintoja. Ryhmästä valittiin opiskelija, joka oli kokonaisvastuussa tapahtuman järjestelyistä. Tapahtuma jaettiin osa-alueisiin, niistä kaikista vastasi aina yksi tai kaksi opiskelijaa.
 
Vaikka tapahtuma oli tiedossa jo aiemmin, niin siitä pyydettiin kuitenkin lupa apulaisrehtorilta, ilmoitettiin alustava kustannusarvio ja kerrottiin tapahtumajärjestelyistä. Myös muille sisäisille sidosryhmille kerrottiin tapahtumasta.
 
Vamiastars-tapahtuma on ollut oppilaitoksen intrasivulla tapahtumakalenterissa jo lukuvuoden alussa. Tapahtumasta kirjoitettiin sisäinen tiedote, joka osoitettiin koulutuspäälliköille jaettavaksi erityisesti kaikille ryhmänohjaajille, mutta myös muille osastoilla työskenteleville. Myöhemmin jokaisen opettajan henkilökohtaiseen lokerikkoon jaettiin tämä samainen tiedote. Apulaisrehtori lähetti myöhemmin aiheesta sähköpostin ja tallensi tilaisuuden kalentereihin.
 
Vamiastars tapahtuma oli myös karsinta SAKUstarsiin. Opiskelijat, jotka ovat olleet mukana SAKUstars tapahtumassa, tiesivät jo millainen kilpailu vamiastars on. Samoin viime vuoden tapahtumassa olleet kilpailijat tai sitä seuranneet katsojat osasivat odottaa vamiastarsia. Muutama aiempi osallistuja ilmoittautuikin heti. Ilmoittautuminen tapahtui vamiastars sähköpostin kautta jonka jälkeen sai tarkempia ohjeita. Kaikkiaan 15 kilpailijaa ilmoittautui ennakko- ja livelajeihin.
 
Kaikilla oli mahdollisuus myös laulaa karaokea jo ennen kilpailutapahtumaa ja sen jälkeenkin. Media-assistentit huolehtivat välineistöstä, karaoketilassa oli myös värivalot.
 
Katso tarkempi kuvaus opiskelijan laatimasta raportista (liitteenä).
 
Resurssit: 
Tapahtuma järjestettiin koko media-assistenttien opiskelijaryhmän avustuksella siten, että jokaisella oli omat tehtävänsä. Yhdellä opiskelijalla oli kuitenkin kokonaisvastuu ja hän tiedotti opettajaa suunnittelun ja toteuttamisen etenemisestä. Lisäksi tapahtuman toteuttamiseen osallistui turva-alan opiskelijoita, jotka hoitivat opettajiensa ohjauksessa katsojatilan tuolit paikoilleen ennen kilpailua ja kilpailun jälkeen. Opiskelijat toimivat myös huomioliiveihin varustettuna ohjaamaan yleisöä paikalleen. Lähihoitajaopiskelijoiden vastuulla oli ensiapu.
Juurtuminen/kehittämisideat: 
Vaasan ammattiopistossa on järjestetty useana vuonna talent kilpailu, jonka järjestelyvastuussa on ollut oppilaskuntayhdistys. Vuonna 2016 talent tapahtuman nimi oli vaostars ja sen järjestivät matkailualan perustutkinnon opiskelijat osana opintojaan. Onnistuneen tapahtuman jälkeen vaostars merkittiin oppilaitoksen seuraavan vuoden tapahtumakalenteriin. Organisaatiomuutoksen myötä karsintakilpailu kulkee nykyään nimellä Vamiastars.
Yhteystiedot: 
Vaasan ammattiopisto, SAKU-kulttuuriyhteyshenkilö Maija Kaijanen-Kallio, Maija.kaijanen-kallio@edu.vaasa.fi, 040-5123487
Olemme pyydettäessä valmiit esittelemään käytäntöä koulutuksissa ja seminaareissa: 
Kyllä
up
339 tykkäystä.

Tarvitsetko apua?

Löydät meidät myös

Go to top