Pakolaisen polku -tapahtuma

Kuvaus: 

Pakolaisen polku on yläkoulujen 8.-luokkalaisille järjestettävä yhdenvertaisuustapahtuma, jonka tavoitteena on kannustaa erilaisuuden arvostamiseen ja suvaitsevaisuuteen. Tapahtumalla pyritään vaikuttamaan nuorten asenteisiin ja herättämään keskustelua muun muassa ulkomaalaisten asemasta yhteiskunnastamme sekä ennakkoluuloista ja niiden seurauksista.

Pakolaisen polku on vuorovaikutteista teatteria, jossa näyttelijöiden roolissa toimii Porvoon ammattiopiston, Amiston, maahanmuuttajanuorten ryhmä. Pakolaisen polku vie oppilaat Tylymaahan, jonka tullissa, sairaalassa ja koulussa nuoret joutuvat kokemaan ankean vastaanoton. Oppaina matkalla toimivat Amiston matkailualan opiskelijat.Tapahtumapaikkana toimii WSOY-talo. Tapahtuma on tunnin mittainen. Polun lopulla on keskusteleva osuus, jossa syvennytään pohtimaan erilaisuutta ja yhdenvertaisuutta. Seurakuntien työntekijöiden kanssa nuori pääsee purkamaan omia kokemuksiaan polun jälkeen.
Resurssit: 
Pakolaisen polku on tunnin mittainen tapahtuma ja Porvoon kaupungin nuoriso- ja koulutuspalveluiden, Porvoon ammattiopiston, maahanmuuttajapalveluiden sekä Porvoon suomen- ja ruotsinkielisten seurakuntien yhteistyöprojekti. Tapahtumaan osallistuvat kaikki Porvoon 8.-luokkalaiset. Näyttelijöiden roolissa toimii Porvoon ammattiopiston, Amiston, maahanmuuttajanuorten ryhmä.
Juurtuminen/kehittämisideat: 
Pakolaisen polku -tapahtumaa on toteutettu Porvoossa liki 30 vuotta. Asia on tänä vuonna todella ajankohtainen Euroopan pakolaiskriisin takia. Nuoret kohtaavat syrjintää ja vihapuhetta päivittäin, ja mm. sosiaalisessa mediassa liikkuu monenlaista tietoa. Tapahtumalla pyritään saamaan faktaa esille erityisesti siitä, miten Porvoossa reagoidaan pakolaisasiaan ja miten itse kukin voi halutessaan auttaa maahan tulevia pakolaisia.
Lisätietoja: 
Amisto Porvoo, Tarja Hiltunen, Tarja.Hiltunen@amisto.fi
Olemme pyydettäessä valmiit esittelemään käytäntöä koulutuksissa ja seminaareissa: 
Kyllä
up
35 tykkäystä.
Go to top