Keppiterapiaa: yhteisöllisyyttä, osallisuutta ja taidetta

Kuvaus: 
 
Tehdään ryhmässä, jota tarve ryhmäyttää: asuntolan solun asukkaat, tutor –opiskelijat, opiskelijakunnan hallitus… 
 
Harjanvarsiksi myytävistä kepeistä katkotut ”sopivan mittaiset” palat maalataan ja/tai koristellaan nauhoin, napein… Jokainen ryhmän jäsen koristelee oman keppinsä haluamallaan tavalla. Lopputulosta voidaan, niin halutessa, ohjata rajoittamalla työssä käytettäviä maaleja ja muita tarpeita. Valmiit kepit kootaan samaan ”taideteokseen”. 
 
Kepit voidaan kiinnittää toisiinsa esim. kuumaliimalla tai naulapyssyllä. Yhdistämisen avuksi voidaan käyttää ”taustatelakkaa” tai kokonaisuutta tukemaan asetellut taustakepit, jotka voivat olla paksummista harjanvarsista katkotut. 
 
Taideteos voidaan valmistaa myös moderniksi ryijyksi, jossa ryhmän jäsenten maalaamat kepit kiinnitetään roikkumaan pystypäin erilaisin naruin paksumpaan, vaakatasoon seinälle ripustettavaan harjanvarsikeppiin. Tällöin keppien päihin tarvitaan reiät, joihin narut voi pujottaa. 
 
Teos voidaan koota myös kattoon ripustettavaksi mobileksi, ristikkäisiin tukikeppeihin maalatut kepit ripustaen.
 
Teos voidaan laittaa esim. asuntolassa solun yhteisen tilan seinälle tai koululle ihailtavaksi ja ”esittelemään” opetuspisteen tutoreita myös tällä tavoin. Tämän työn etu on, että siihen voi lisätä osia myöhemminkin, ryhmän kasvaessa, ja jokainen ryhmän jäsen voi löytää oman panoksensa kokonaisuudesta. 
 
Lopputulos symboloi hienosti sitä, kuinka ryhmä on enemmän kuin jäseniensä summa! 
Resurssit: 
Ohjaaja (tunnissa saa jo valmista, jollei hankintojen tekemistä ja varsien katkomista lasketa…). Harjanvarsia (n. 1,40€/kpl; yhdestä 140 cm:n varresta saa materiaalia 6 hlön ryhmälle, esim. 2 x 20 cm + 2 x 22,5 cm + 2 x 25 cm); askartelumaaleja ( kuivuvat nopeasti, kestää hyvin sisätiloissa n. 3-5€/astia, esim. viidellä maalilla saa jo paljon aikaan). Halutessaan voi hankkia askartelukaupasta myös nappeja, helmiä, nauhoja… myös rautakaupasta voi tehdä hankintoja koristelua varten esim. prikkoja voi siimalla kiinnittää mobileen tai kuumaliimalla varsiin… Varsien katkomiset voi tilata opetuspisteen ammattilaisilta (puuosasto, raksaosasto…), mutta onnistuu kyllä kädentaitajilta itse sahaamallakin… Kuumaliimaa, kuumaliimapyssy (jos jotain liimattavaa koristetta tai jos kepit liimataan ”taustatelakkaan”) tai naulapyssy ja sen käyttäjä raksapuolelta töihin;). Narua tai nauhaa, jos tehdään ”moderni ryijy”
Juurtuminen/kehittämisideat: 
-
Yhteystiedot: 
SEDU/katja.sarvikas@sedu.fi
Olemme pyydettäessä valmiit esittelemään käytäntöä koulutuksissa ja seminaareissa: 
Kyllä
up
40 tykkäystä.

Tarvitsetko apua?

Löydät meidät myös

Go to top