Valinnaiset lajikokeilut liikunnankurssilla

Kuvaus: 

Syksyllä 2017 toteutettiin Stadin Ammattioppilaitoksessa  vapaaehtoinen liikuntakurssi, josta vastasivat Fimun vastuuohjaaja ja liikunnanopettaja Harri Heiskanen. Opintojakso koostui neljästä tapaamisesta, yhteensä 12 h. Opiskelijat saivat vaikuttaa kurssin sisältöön. Lajeiksi he valitsivat seuraavat: lenkkeily, kuntosali, itsepuolustus, kuntonyrkkeily, kiipeily (Tapanilan Erän kiipeilyhalli), sekä trampoliinihypyt (Rush-trampoliinipuisto).
Kurssille osallistuneet olivat pääsääntöisesti maahanmuuttajataustaisia opiskelijoita.

Liikuntakurssikokeilun kautta annetaan oppilaille mahdollisuus kokeilla lajeja, jotka ovat uusia heille ja joita he eivät muuten ehkä pääsisi kokeilemaan.

Resurssit: 
Malmin Stadin Ammattioppilaitoksen liikunnanopettaja on suunnitellut liikuntakurssia Combon liikunnanohjaaja Tuomas Vaskisalmen kanssa syksyllä, jolloin myös toteutettiin pilottikurssi. Sen aikana oppilaat pääsivät kokeilemaan mm. trampoliinipuistoa ja seinäkiipeilyä. Jotta liikuntakurssit toteutuvat jatkossakin ja niitä voidaan kehittää, tarvitaan lisäksi rehtorin sekä muiden opettajien myötämielinen asenne.
Juurtuminen/kehittämisideat: 
Liikuntakurssit ovat parhaillaan toiminnassa ensimmäisen kevät/talvi-session aikana, ja tarkoitus on juurruttaa kurssit pysyviksi koulun kurssiaikatauluissa hankkeen loppumisenkin jälkeen syksyllä 2018 jne.
Olemme pyydettäessä valmiit esittelemään käytäntöä koulutuksissa ja seminaareissa: 
Kyllä
up
26 tykkäystä.

Ajankohtaista

Sähköinen Hyvinvoinnin vuosikello -työkalu
Sähköinen Hyvinvoinnin vuosikello -työkalu

Tarvitsetko apua?

Löydät meidät myös

Go to top