Festaripörssi reittinä työelämään tutustumiselle

Kuvaus: 

Festaripörssi on Humanistisen ammattikorkeakoulun toteuttama hanke, joka välitti 15-29-vuotiaille nuorille vapaaehtoistyöpaikkoja kesän kiinnostavimmilla festivaaleilla. Vapaaehtoistyötä tarjottiin etenkin toisen asteen opiskelijoille ja sitä tuettiin tarjoamalla muutaman päivän koulutuksia, joilla opittiin festareilla tarvittavia taitoja. Koulutuksen läpikäyneet nuoret pääsivät kesäfestareille vapaaehtoistöihin.

Koulutukset antavat valmiuksia esimerkiksi asiakaspalveluun, rakennustehtäviin tai turvallisuustyöhön. Koulutuksiin sisältyy mahdollisuus suorittaa hygieniapassi, järjestyksenvalvoja- tai työturvallisuuskortti tai muu tarpeellinen pätevyys. Koulutuksissa muodostetaan työpaikkakohtaisia 3-5 hengen tiimejä. Kullakin tiimillä on mentori, eli kokeneempi festivaalityöntekijä, joka auttaa vapaaehtoisia festivaalin aikana. 

Esimerkiksi työn tai opiskelupaikan haussa vapaaehtoisena työskentely voi olla ratkaiseva ero muihin hakijoihin verrattuna. Kaikki nuoret saavat todistuksen työskentelystään. 

Resurssit: 
Mikäli halutaan antaa valmistavaa koulutusta, tarvitaan valmentava koulutus. Formaattiin kuuluu myös esimerkiksi oppilaitosyhteistyönä (kulttuurituottajat) toteutettava vertaisoppimisen malli.
Juurtuminen/kehittämisideat: 
Festivaaleilla on paljon vapaaehtoistyön paikkoja, joiden opetukseen integroinnin kautta voi rikastuttaa toisen asteen opetusta innostavassa toimintaympäristössä.
Yhteystiedot: 
Jyrki Simonvaara, jyrki.simonvaara@humak.fi, puhelinnumero 020 7621 214
Liitetty hankkeeseen: 
Olemme pyydettäessä valmiit esittelemään käytäntöä koulutuksissa ja seminaareissa: 
Kyllä
up
16 tykkäystä.

Ajankohtaista

Tarvitsetko apua?

Löydät meidät myös

Go to top