Kepelin kohtauttamismalli

Kuvaus: 

Kohtauttamisessa kaksi eritaustaista ryhmää (esimerkiksi kielen taitajat ja kielen oppijat) viettää aikaa yhdessä Kepeli-harjoitteita käyttäen. Kaikki pääsevät tekemään, puhumaan, toimimaan ja ”leikkimään vakavasti” iästä, kielitaidosta tai asemasta riippumatta. Kohtauttamiset luovat erilaisin keinoin tasavertaista tapaa keskustella ja osallistua. Ne nostavat halua ja innostusta toimia yhteiseksi hyväksi ja antavat tukea oman paikan löytämiseen. Konkreettinen esimerkki Pasilan asukastalolla toteutetusta kohtauttamisprosessista löytyy täältä: http://kepeli.metropolia.fi/harjoitteet_post/kohtauttava-kielikerho/

Kohtauttamiseen liittyvää kehittämistyötä on Kepeli-hankkeen lisäksi tehty Espoon kaupungin OmaKoto- ja Metropolian KAMU - Kaveriohjausta maahanmuuttajatyöhön -hankkeiden yhteydessä. 

 

Resurssit: 
Kepeli-harjoitteet on suunniteltu siten, että ne voidaan toteuttaa vähäisin kustannuksin. Pelilautoja, -kortteja ja ohjeita voi printata suoraan netistä. Kohtauttamisen voi toteuttaa yhtenä tapaamiskertana tai tapaamisten sarjana.
Juurtuminen/kehittämisideat: 
Kohtauttamista voidaan toteuttaa olemassa olevissa ryhmissä.
Yhteystiedot: 
Projektipäällikkö: mai.salmenkangas(at)metropolia.fi
Olemme pyydettäessä valmiit esittelemään käytäntöä koulutuksissa ja seminaareissa: 
Kyllä
up
15 tykkäystä.

Ajankohtaista

Julkaisu on käännetty nyt myös ruotsiksi.
Helavalkeat-kohtaaminen on tarkoitettu ammatillisten oppilaitosten kanssa y
Ammatillisen koulutuksen opiskeluhyvinvoinnin kehittämispäivät kokoavat amm

Tarvitsetko apua?

Löydät meidät myös

Go to top