Jalkautuva opinto-ohjaus

Kuvaus: 

Jalkautuva opinto-ohjaus on opinto-ohjausta muissa ympäristöissä kuin oppilaitoksen omissa tiloissa. Ammattiopisto Livessä opinto-ohjaavat jalkautuvat sekä vakituisesti sovittuina aikoina että kertaluonteisesti eri ympäristöihin. Taitava-hankkeen aikana vakituista jalkautumista on tehty Omnian Info-Omniaan (noin kerran kk 2-4h), jossa erityisoppilaitoksen opinto-ohjaaja on konsultoinut yleisen oppilaitoksen työntekijöitä erityisen tuen tarpeen opiskelijoihin liittyen sekä vastaanottanut asiakkaita, joita hänelle on ohjattu Omniasta.

Info-Omnian jalkautuva opinto-ohjaus on ”Win Win” tilanne sekä yleiselle että erityisoppilaitokselle. Yleisen oppilaitoksen resurssit eivät välttämättä riitä erityisen tuen tai vaativan erityisen tuen tarjoamiseen omassa oppilaitoksessa. Jalkautuvan opinto-ohjauksen kautta molemmat oppilaitokset hyötyvät toistensa osaamisesta, ja hyötyä saavat etenkin opiskelijat ja hakijat, jotka saavat tarvitsemaan tukea ja ohjausta oikeille opintopoluille.

Jalkautuvaa opinto-ohjausta on laajennettu ja sitä toteutetaan jatkossa muissakin yleisissä oppilaitoksissa sekä kauppakeskus Omenassa.

Jalkautumista toteutetaan Ohjaamoissa, joissa edetään tarvelähtöisesti kulloisenkin tilanteen mukaan. Ohjaamoon on sovittu konsultointeja ja asiakkaiden ohjausta/ polutusta. Myös Ohjaamosta on saatu tämän yhteistyön kautta konsultointia ja ohjausta Liven henkilöstölle.

Jalkautuvan opinto-ohjauksen keinoin tavoitetaan niitä opiskelijoita jotka tukea eniten tarvitsevat. Yleiset oppilaitokset ja niiden opiskelijat hyötyvät toiminnasta, kun opiskelijan opinnot eivät yleisessä oppilaitoksessa etene (jatko-ohjausvelvoite).

Resurssit: 
Jalkautuva opinto-ohjaus vie resurssia oman oppilaitoksen opiskelijoille suunnatusta opinto-ohjauksesta, joten se on huomioitava opinto-ohjaajien työn ja sen resurssien suunnittelussa.
Juurtuminen/kehittämisideat: 
Käytössä Ammattiopisto Livessä ja yhteistyötahoilla
Yhteystiedot: 
Ammattiopisto LIVE Projektipäällikkö Pia Törnwall pia.tornwall@inlive.fi
Lisätietoja: 
Ammattiopisto LIVE Projektipäällikkö Pia Törnwall
Liitetty hankkeeseen: 
Olemme pyydettäessä valmiit esittelemään käytäntöä koulutuksissa ja seminaareissa: 
Kyllä
up
5 tykkäystä.

Tarvitsetko apua?

Löydät meidät myös

Go to top