- Perehdyttämisen TOP 10 – tsekkauslista – tarkastuslista työpaikoille

Kuvaus: 

Perehdyttämisen TOP10 – tsekkauslista toimii työpaikoilla perehdyttämisen käytäntöjen tarkistamisen tsekkauslistana, mutta myös toiminnan seurannan ja vaikuttavuuden arvioinnin välineenä. Työpaikalla voidaan arvioida tsekkauslistan avulla sitä, miten hyvin perehdytys toteutuu tällä hetkellä ja missä on vielä kehittämisen varaa. Myöhemmin työpaikalla voidaan arvioida perehdyttämisen käytäntöjä uudelleen tsekkauslistan avulla. Näin voidaan arvioida sitä, kuinka käytännöt ovat kehittyneet ja missä ehkä pitää vieläkin petrata. Työkalu on monikäyttöinen: se toimii muistilistana, mutta sitä voi käyttää myös systemaattiseen toiminnan kehittymisen arviointiin tai jopa vertailla tuloksia työpaikan eri yksiköiden välillä.

Resurssit: 
Nopea tarkastuslista työpaikkojen perehdytyskäytännöistä. Voi käyttää muutaman minuutin vievänä tsekkauslistana tai sitten kehittää toimintoja listan avulla.
Juurtuminen/kehittämisideat: 
TOP 10 -tsekkauslista on levinnyt hyvin laajalle yritysten ja työelämätoimijoiden käyttöön. Oppilaitoksissa listaa voidaan hyödyntää työssä oppimisen jaksoilla ja orientoiduttaessa esim. kesätöihin tai valmistumisen jälkeiseen aikaan. Opiskelija voi arvioida sitä, miten on tullut perehdytetyksi listan avulla. Tähän tarkoitukseen levittämistyö ja juurruttaminen on vasta aluillaan.
Yhteystiedot: 
Anne Salmi, anne.salmi@ttl.fi, p. 043 824 1342
Liitetty hankkeeseen: 
Olemme pyydettäessä valmiit esittelemään käytäntöä koulutuksissa ja seminaareissa: 
Kyllä
up
689 tykkäystä.
Go to top