Tehdään ryhmässä, jota tarve ryhmäyttää: asuntolan solun asukkaat, tutor –opiskelijat, opiskelijakunnan hallitus… 
 
Harjanvarsiksi myytävistä kepeistä katkotut ”sopivan mittaiset” palat maalataan ja/tai koristellaan nauhoin, napein… Jokainen ryhmän jäsen koristelee oman keppinsä haluamallaan tavalla. Lopputulosta voidaan, niin halutessa, ohjata rajoittamalla työssä käytettäviä maaleja ja muita tarpeita. Valmiit kepit kootaan samaan ”taideteokseen”. 
 
Kepit voidaan kiinnittää toisiinsa esim. kuumaliimalla tai naulapyssyllä. Yhdistämisen avuksi voidaan käyttää ”taustatelakkaa” tai kokonaisuutta tukemaan asetellut taustakepit, jotka voivat olla paksummista harjanvarsista katkotut. 
 
Taideteos voidaan valmistaa myös moderniksi ryijyksi, jossa ryhmän jäsenten maalaamat kepit kiinnitetään roikkumaan pystypäin erilaisin naruin paksumpaan, vaakatasoon seinälle ripustettavaan harjanvarsikeppiin. Tällöin keppien päihin tarvitaan reiät, joihin narut voi pujottaa. 
 
Teos voidaan koota myös kattoon ripustettavaksi mobileksi, ristikkäisiin tukikeppeihin maalatut kepit ripustaen.
 
Teos voidaan laittaa esim. asuntolassa solun yhteisen tilan seinälle tai koululle ihailtavaksi ja ”esittelemään” opetuspisteen tutoreita myös tällä tavoin. Tämän työn etu on, että siihen voi lisätä osia myöhemminkin, ryhmän kasvaessa, ja jokainen ryhmän jäsen voi löytää oman panoksensa kokonaisuudesta. 
 
Lopputulos symboloi hienosti sitä, kuinka ryhmä on enemmän kuin jäseniensä summa! 
Go to top