Opiskelijakunnan hallituksen järjestämä tutorkoulutus

Virheviesti

Arjen arkki -sivuston uudistamisprosessi on käynnistynyt.

Arjen arkki -sivusto (arjenarkki.fi) on lukittu kehitystoimia varten. Kaiken uuden sisällön ja käyttäjätilien luominen sekä olemassa olevien muokkaaminen sivustolla on estetty 1.12.2020 alkaen. Uuden sisällön lisäykset ja sisältöön liittyvät muokkaukset pääsee tekemään tammikuussa 2021 uudella Hyvinvoiva amis -sivustolla.

Hyvinvoiva amis -sivusto (hyvinvoivaamis.fi) aukeaa tammikuussa 2021. Sivusto julkaistaan ensin beta-versiona, mutta tästä huolimatta suurimman osan sivuston ominaisuuksista tulisi toimia ongelmitta. Vastaavasti suurin osa nykyisen Arjen arkki -sivuston sisällöstä siirretään uudelle sivustolle, mukaanlukien sivuston sisällön ja materiaalien lisäksi myös mm. käyttäjätilit.

Kuvaus: 
Opiskelijakunnan hallitus ja opiskelijakuntatoiminnan koordinaattori vastaavat toteutuksesta. Tapahtuma järjestetään yksipäiväisenä huhti-toukokuussa ja siihen osallistuvat kaikkien ammattiopistojen tutoreiksi koulutettavat opiskelijat. Osallistujamäärä on ollut vuodesta 2007 lähtien järjestettävässä tapahtumassa 70-150 opiskelijaa. Viime vuosina 120-150. Koulutettaville opiskelijoille järjestetään koulutukseen kuljetukset. Pääosin koulutus suunnitellaan ja toteutetaan opiskelijakunta-aktiivien toimesta. He päättävät teeman, kouluttavat itse tai varaavat haluamansa kouluttajat ja päättävät muun ohjelman sisällön. Päivästä käytetään viisi tuntia rastimuotoiseen koulutukseen, joissa opetellaan tutorointiin liittyviä perusasioita. Kolme tuntia varataan vapaamuotoisempaan ohjelmaan (esiintyjiä, tivolimeininkiä...).
 
Palaute sekä opiskelijoilta että tutoreiden ohjaajilta on ollut erittäin positiivista. Tutor-koulutuksen läpäisseet saavat todistuksen sekä tutor-paidan. 
Resurssit: 
Opiskelijakunnan hallituksen budjetista ja koordinaattorin työajasta.
Juurtuminen/kehittämisideat: 
Haastavaa on suuren määrän kouluttaminen lyhyessä ajassa. Aikoinaan koulutus järjestettiin kaksipäiväisenä, mutta se taas koettiin liian pitkäksi.
Yhteystiedot: 
Janne Lilja janne.lilja@pkky.fi. Pohjois-Karjalan ammattiopisto
Olemme pyydettäessä valmiit esittelemään käytäntöä koulutuksissa ja seminaareissa: 
Kyllä
up
657 tykkäystä.

Lisätietoa ja tukea

SAKU ry:n Arjen arkki -palvelutoiminnan tavoitteena on kehittää ja levittää hyvinvoinnin edistämisen malleja ammatillisessa koulutuksessa. Yhteistyötä tehdään koulutuksen järjestäjien, asiantuntijaorganisaatioiden sekä järjestöjen kanssa.

Tarjottavia palveluita ovat mm.:

  • hankekumppanuus
  • hyvien käytäntöjen levittäminen valtakunnallisesti
  • koulutus- ja tukipalvelut
  • seminaarit ja muut tapahtumat
  • Ammatillisen koulutuksen opiskeluhyvinvoinnin kehittämispäivät
    • Ammatillisen koulutuksen opiskeluhyvinvoinnin kehittämispäivät (aiemmin Ammatillisen koulutuksen hyvinvointipäivät) kokoavat ammatillisen koulutuksen henkilöstöä laaja-alaisesti yhteen pohtimaan opiskelijoiden hyvinvointiin liittyviä aiheita. Päivien ohjelmaan kuuluvat mm. asiantuntijoiden alustukset, työpajat, ja hyvinvointitori. 
  • Helavalkeat-foorumi
    • Alkukesästä järjestettävä Helavalkeat-foorumi kokoaa yhteen hyvinvointiverkoston järjestöväkeä. Helavalkeilla jaetaan tietoa ajankohtaisista ammatillisen koulutuksen asioista ja edistetään järjestöjen yhteistyömahdollisuuksia.

Tiedustelut Arjen arkki -tiimiltä

Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry
Mustanlahdenkatu 3-7 E
33210 Tampere
   sakury@sakury.net
Go to top