Avoimen oppimisen JEES-tukipiste

Virheviesti

Arjen arkki -sivustoa ei enää päivitetä – tervetuloa Hyvinvoiva amis -sivustolle!

Suurin osa Arjen arkki -sivuston sisällöstä on siirretty uudelle sivustolle, mukaanlukien sivuston sisällön ja materiaalien lisäksi myös mm. käyttäjätilit. Hyvinvoiva amis -sivusto (hyvinvoivaamis.fi) on julkaistu ensin beta-versiona, mutta tästä huolimatta suurimman osan sivuston ominaisuuksista tulisi toimia ongelmitta.

Arjen arkki -sivusto (arjenarkki.fi) on lukittu. Kaiken uuden sisällön ja käyttäjätilien luominen sekä olemassa olevien muokkaaminen sivustolla on estetty 1.12.2020 alkaen.

Kuvaus: 
Avoimen oppimisen JEES-tukipiste toimi Esedulla autopuolen yläkerrassa ja oli avoinna viikoittain. JEES-tukipisteelle voi hakeutua lähes millaisen opiskeluun liittyvän kysymyksen tai haasteen kanssa tahansa, kuten saadakseen tukea tiedonhankintaan, kokeisiin lukemiseen, rästikurssien ja kirjallisten tehtävien suorittamiseen. JEES-tukipisteellä opiskelijavalmentaja on kohdannut ja tukenut tähän mennessä yli 70 nuorta. JEES-tukipisteellä käyneistä opiskelijoista on tähän mennessä valmistunut ammattiin n 20.
 
Opetukseen jalkauttamalla autoalan keskeyttämisprosentti on saatu vuoden 2015 kuluessa lähelle nollaa.
 
JEES-pajalla tuetaan opiskelijoita, joiden opinnot eivät meinaa muuten sujua. 
Resurssit: 
Opiskeluvalmentaja käy viikoittain Esedulla Kuusitien auto-osastolla tsemppaamassa ja auttamassa keskeyttämisuhan alla olevia opiskelijoita. Toiminta kuuluu yhtenä osa-alueena Esedulla järjestettävään Jees-toimintaan.
Juurtuminen/kehittämisideat: 
Toiminta kuuluu yhtenä osa-alueena Esedulla järjestettävään Jees-toimintaan.
Olemme pyydettäessä valmiit esittelemään käytäntöä koulutuksissa ja seminaareissa: 
Kyllä
up
441 tykkäystä.

Lisätietoa ja tukea

SAKU ry:n Arjen arkki -palvelutoiminnan tavoitteena on kehittää ja levittää hyvinvoinnin edistämisen malleja ammatillisessa koulutuksessa. Yhteistyötä tehdään koulutuksen järjestäjien, asiantuntijaorganisaatioiden sekä järjestöjen kanssa.

Tarjottavia palveluita ovat mm.:

  • hankekumppanuus
  • hyvien käytäntöjen levittäminen valtakunnallisesti
  • koulutus- ja tukipalvelut
  • seminaarit ja muut tapahtumat
  • Ammatillisen koulutuksen opiskeluhyvinvoinnin kehittämispäivät
    • Ammatillisen koulutuksen opiskeluhyvinvoinnin kehittämispäivät (aiemmin Ammatillisen koulutuksen hyvinvointipäivät) kokoavat ammatillisen koulutuksen henkilöstöä laaja-alaisesti yhteen pohtimaan opiskelijoiden hyvinvointiin liittyviä aiheita. Päivien ohjelmaan kuuluvat mm. asiantuntijoiden alustukset, työpajat, ja hyvinvointitori. 
  • Helavalkeat-foorumi
    • Alkukesästä järjestettävä Helavalkeat-foorumi kokoaa yhteen hyvinvointiverkoston järjestöväkeä. Helavalkeilla jaetaan tietoa ajankohtaisista ammatillisen koulutuksen asioista ja edistetään järjestöjen yhteistyömahdollisuuksia.

Tiedustelut Arjen arkki -tiimiltä

Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry
Mustanlahdenkatu 3-7 E
33210 Tampere
   sakury@sakury.net
Go to top