OmniaTalent2017

Kuvaus: 
Kulttuuritapahtuma omnialaisille oppijoille Leppävaaran toimipisteessä. Antoi esiintyjille mahdollisuuden saada kokemusta ja kannustavaa ammattimaista palautetta esiintymisestä. Innosti esiintyjiä osallistumaan SAKUstars-kilpailuun. Ja tarjosi kaikille osallistujille erilaisen yhteisöllisen tapahtumapäivän. Tapahtumassa oli yleisönä n. 300 omnialaista.
 
Tapahtumaa mainostettiin oppilaitoksen viestinnän ja liiketalousalan opiskelijoiden avulla. Alkuviestinnässä hyödynnettiin kaikkien toimipisteiden yhdysopettajien ja TeamOmnian kanavia (ryhmänedustaja- ja SAKUstars -toiminta). Ilmoittautumisia varten pilvi/cloudomnia kautta. 
 
Marras-joulukuussa neuvoteltiin opettajien, kouluttajien ja opiskelijoiden / opiskelijaryhmien kanssa heidän osallistumisestaan tapahtuman toteutukseen: osana opintoja, mm. tilojen siisteys (puhdistuspalvelu), järjestyksen valvonta (turva-ala), asiakaspalvelu (liiketalous), ensiapu (sos.ja terv.) ja dokumentointi/ valokuvaus (av-ala). Lisäksi esim. metalli- ja sähköalan opiskelijaryhmiä oli avustamassa mm. tilojen järjestelyissä ja telineiden asennuksissa. 
 
Omnian nuorten työpajan nuoret vastasivat välineistön kuljetuksista, äänistä ja valoista sekä dokumentoivat tapahtumaa. 
 
Tapahtuman kaiken kattavaa dokumentointia varten esim. esiintyjiltä ja juontajilta vaadittiin kuvausluvat.
 
Myös opiskelijahallituksen edustajat osallistuivat tapahtuma käytännönjärjestelyihin.
 
Vaikka tapahtuma ei ollut kilpailu, tuomaristo koottiin palautteen antoa varten. Arvovaltainen tuomaristo: kansanedustaja/ex-MTV-juontaja Maria Guzenina (sovittiin jo marraskuussa), opiskelijahallituksen jäsen Aleksandra Haapaniemi ja lehtori Reijo Toivonen. Juontajina toimivat liiketalousalan opiskelijat Milla Manner ja Riina Lunden.
 
Tapahtumaa varten varattiin liikuntasali, järjestettiin se yleisöä (matotus+ tuolit) ja muu tarvittava kalusto sekä esiintyjien tarvitsema rekvisiitta myös näyttämölle. Lisäksi backstageksi /VIP-tilaksi varattiin ruokasalin akvaario. Narikka ja pukutilat oli myös käytettävissä.
 
Toimipisteen vahtimestareita, ruokapalvelua ja muuta henkilöstöä informoitiin tapahtumasta ja osallistujista, joita tuli myös muista Omnian toimipisteistä.
 
Resurssit: 
Tilat talon puolesta, varaus hyvissä ajoin (huomioi valmisteluun +purkuun riittävä aika. Yhdysopettaja, projektikoordinaattori, hankkeen top-opiskelija ja Omnian tuottaja taustatyössä: kontaktointi (toimijat,, tuomarit, juontajat, esiintyjät) , tapahtuman aikataulutus, ja kaikki käytännönjärjestelyihin liittyvä. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun näin vahvasti yhdistettiin eri alojen opintoja/ näyttöjä kulttuuritapahtuman valmisteluun ja toteutukseen. Järjestelyissä kaikkiaan n. 100 omnialaista. Omnian ulkopuolelta vuokrattiin tankotanssin tanko, kustannukset pienet, mutta selvitettävä. Verkostoyhteistyötä hyödyntäen lainattiin alastulomatto StreetWorkout-esitykseen Ruusutorpan koululta.
Juurtuminen/kehittämisideat: 
Omnia Koulutuksessa on sovittu, että tapahtuma on jokavuotinen. Tässä jo kehittämisideoita: tapahtuma Omnia Koulutuksen vuosikelloon, ajoissa tietoa eri alojen opettajille, kouluttajille ja työpajaohjaajille, että tapahtuma on erilainen oppimisympäristö ja osa yhteisöllistä toimintaa, riittävän ajoissa etukäteisinfoa kaikille omnialaisille oppijoille, kun on tiedossa, että minkä alan oppijat osallistuvat tapahtuman suunnitteluun ja toteutukseen, etukäteistietoa omnialaisille
Yhteystiedot: 
Projektikoordinaattori Päivi Saari, paivi.saari@omnia.fi
Olemme pyydettäessä valmiit esittelemään käytäntöä koulutuksissa ja seminaareissa: 
Kyllä
up
329 tykkäystä.

Lisätietoa ja tukea

SAKU ry:n Arjen arkki -palvelutoiminnan tavoitteena on kehittää ja levittää hyvinvoinnin edistämisen malleja ammatillisessa koulutuksessa. Yhteistyötä tehdään koulutuksen järjestäjien, asiantuntijaorganisaatioiden sekä järjestöjen kanssa.

Tarjottavia palveluita ovat mm.:

  • hankekumppanuus
  • hyvien käytäntöjen levittäminen valtakunnallisesti
  • koulutus- ja tukipalvelut
  • seminaarit ja muut tapahtumat
  • Ammatillisen koulutuksen opiskeluhyvinvoinnin kehittämispäivät
    • Ammatillisen koulutuksen opiskeluhyvinvoinnin kehittämispäivät (aiemmin Ammatillisen koulutuksen hyvinvointipäivät) kokoavat ammatillisen koulutuksen henkilöstöä laaja-alaisesti yhteen pohtimaan opiskelijoiden hyvinvointiin liittyviä aiheita. Päivien ohjelmaan kuuluvat mm. asiantuntijoiden alustukset, työpajat, ja hyvinvointitori. 
  • Helavalkeat-foorumi
    • Alkukesästä järjestettävä Helavalkeat-foorumi kokoaa yhteen hyvinvointiverkoston järjestöväkeä. Helavalkeilla jaetaan tietoa ajankohtaisista ammatillisen koulutuksen asioista ja edistetään järjestöjen yhteistyömahdollisuuksia.

Tiedustelut Arjen arkki -tiimiltä

Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry
Mustanlahdenkatu 3-7 E
33210 Tampere
   sakury@sakury.net
Go to top