Varusmiesten tavoittaminen nivelvaiheessa

Virheviesti

Arjen arkki -sivuston uudistamisprosessi on käynnistynyt.

Arjen arkki -sivusto (arjenarkki.fi) on lukittu kehitystoimia varten. Kaiken uuden sisällön ja käyttäjätilien luominen sekä olemassa olevien muokkaaminen sivustolla on estetty 1.12.2020 alkaen. Uuden sisällön lisäykset ja sisältöön liittyvät muokkaukset pääsee tekemään tammikuussa 2021 uudella Hyvinvoiva amis -sivustolla.

Hyvinvoiva amis -sivusto (hyvinvoivaamis.fi) aukeaa tammikuussa 2021. Sivusto julkaistaan ensin beta-versiona, mutta tästä huolimatta suurimman osan sivuston ominaisuuksista tulisi toimia ongelmitta. Vastaavasti suurin osa nykyisen Arjen arkki -sivuston sisällöstä siirretään uudelle sivustolle, mukaanlukien sivuston sisällön ja materiaalien lisäksi myös mm. käyttäjätilit.

Kuvaus: 

Varusmiestoimikunta järjestää Kainuun Prikaatissa kaksi kertaa vuodessa VMTK-päivät, joissa oppilaitosten ja työelämän toimijoiden on mahdollista tavoittaa kaikki prikaatissa palvelustaan suorittavat (n. 3000 henkeä). Samalla tapaa myös prikaatissa työskentelevät ja nivelvaiheohjauksesta huolehtivat sosiaalikuraattorit. Tilaisuuteen osallistuminen mahdollistaa yhden erityisen nivelvaiheessa olevan joukon tavoittamisen tehokkaasti muutamassa päivässä. Eroaa muista messutapahtumista ohjatun ja järjestelmällisen kiertämisen takia. Osallistujat tulevat paikalle ohjatusti yksiköittäin. 

 

VMTK-päivät Kainuun Prikaatissa

 • kolmepäiväinen tapahtuma kaksi kertaa vuodessa (helmikuussa ja elokuussa)
 • ilmainen esittelijöille, mukaan pääsee ilmoittautumalla varusmiestoimikunnalle
 • mukana koulutuksen järjestäjiä ja työelämän toimijoita, TE-keskus jne. 
Resurssit: 
- osallistujien työaika (2 x 3-4 päivää vuodessa) - materiaali- ja markkinointitavaroiden kulut - matkakulut ja mahdolliset yöpymiskulut
Juurtuminen/kehittämisideat: 
Hankkeen kannalta keskeiset toimijat, eli avoimet korkeakoulut ja kansanopistot, ovat olleet melkein näkymättömiä VMTK-päivillä. Hanke on pyrkinyt kertomaan tapahtumasta kansanopistoille Suomen Kansanopistoyhdistyksen kautta ja myös avoimen yliopiston toimijoille, jotta myös jatkossa vaihtoehtoiset mahdollisuudet tulisivat nivelvaihettaan elävien tietoon ja todellisiksi vaihtoehdoiksi. Tapahtuma on herättänyt mielenkiintoa toimijoissa.
Liitetty hankkeeseen: 
Olemme pyydettäessä valmiit esittelemään käytäntöä koulutuksissa ja seminaareissa: 
Kyllä
up
101 tykkäystä.

Lisätietoa ja tukea

SAKU ry:n Arjen arkki -palvelutoiminnan tavoitteena on kehittää ja levittää hyvinvoinnin edistämisen malleja ammatillisessa koulutuksessa. Yhteistyötä tehdään koulutuksen järjestäjien, asiantuntijaorganisaatioiden sekä järjestöjen kanssa.

Tarjottavia palveluita ovat mm.:

 • hankekumppanuus
 • hyvien käytäntöjen levittäminen valtakunnallisesti
 • koulutus- ja tukipalvelut
 • seminaarit ja muut tapahtumat
 • Ammatillisen koulutuksen opiskeluhyvinvoinnin kehittämispäivät
  • Ammatillisen koulutuksen opiskeluhyvinvoinnin kehittämispäivät (aiemmin Ammatillisen koulutuksen hyvinvointipäivät) kokoavat ammatillisen koulutuksen henkilöstöä laaja-alaisesti yhteen pohtimaan opiskelijoiden hyvinvointiin liittyviä aiheita. Päivien ohjelmaan kuuluvat mm. asiantuntijoiden alustukset, työpajat, ja hyvinvointitori. 
 • Helavalkeat-foorumi
  • Alkukesästä järjestettävä Helavalkeat-foorumi kokoaa yhteen hyvinvointiverkoston järjestöväkeä. Helavalkeilla jaetaan tietoa ajankohtaisista ammatillisen koulutuksen asioista ja edistetään järjestöjen yhteistyömahdollisuuksia.

Tiedustelut Arjen arkki -tiimiltä

Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry
Mustanlahdenkatu 3-7 E
33210 Tampere
   sakury@sakury.net
Go to top