Asuntolatutorit Torniossa

Virheviesti

Arjen arkki -sivuston uudistamisprosessi on käynnistynyt.

Arjen arkki -sivusto (arjenarkki.fi) on lukittu kehitystoimia varten. Kaiken uuden sisällön ja käyttäjätilien luominen sekä olemassa olevien muokkaaminen sivustolla on estetty 1.12.2020 alkaen. Uuden sisällön lisäykset ja sisältöön liittyvät muokkaukset pääsee tekemään tammikuussa 2021 uudella Hyvinvoiva amis -sivustolla.

Hyvinvoiva amis -sivusto (hyvinvoivaamis.fi) aukeaa tammikuussa 2021. Sivusto julkaistaan ensin beta-versiona, mutta tästä huolimatta suurimman osan sivuston ominaisuuksista tulisi toimia ongelmitta. Vastaavasti suurin osa nykyisen Arjen arkki -sivuston sisällöstä siirretään uudelle sivustolle, mukaanlukien sivuston sisällön ja materiaalien lisäksi myös mm. käyttäjätilit.

Kuvaus: 
Tutorit toimivat tukihenkilöinä uusille opiskelijoille sekä apulaisina asuntolaohjaajille. Syksyn alussa toteutetaan uusille asukkaille "Asuntolainfo". Kaikki uudet kutsutaan tilaisuuteen (se on pakollinen), ja pidetään viereisen urheilukentän katsomossa. Tilaisuudessa kerrotaan kaikista tärkeistä asioista asuntola-asumiseen liittyen tärkeimpinä palo- ja turvallisuusasiat. Tiedotustilaisuuden jälkeen nuoret jaetaan pienryhmiin ja tutorit vievät heidät "kaupunkikierrokselle". Tarkoitus on ryhmäyttää nuoria ja tutustuttaa heitä hauskalla tavalla tehtävillä varustetun ohjelman mukaisesti kaupungin tärkeimpiin kohteisiin. Lopuksi he voivat hakea valitsemastaan paikasta perhepitsan. Tilaisuuden yksi tärkeistä tavoitteista on myös tehdä tutoreiden kasvot tutuiksi niin, että heidät tunnetaan ja heidän puoleensa uskalletaan paremmin kääntyä.
Syksyn aikana tutorit palkitaan vielä jollain mukavalla yhteisellä tekemisellä. Tänä vuonna mennään ajamaan kartinkia. Ohjaajat valitsevat uudet tutorit keväällä 1. vuoden opiskelijoista. Heidät koulutetaan tapahtumassa, missä on runsaasti ryhmäytysleikkejä yms. Lukuvuoden aikana tutorit ovat mukana järjestämässä erilaisia tempauksia, mm. pikkujoulut, leffailtoja, "kellarikekkereitä" jne.
 
Kohderyhmä: Uudet aloittavat opiskelijat syksyllä. Lukuvuoden aikana järjestettävät tapahtumat ovat tarkoitettu kaikille asuntolassa asuville opiskelijoille.
 
Resurssit: 
Kaikki ohjaajat ovat mukana tutoreiden koulutuksessa, työvuoroja järjestellään sen mukaisesti. Taloudellisesti näiden järjestäminen näin suuressa oppilaitoksessa onnistuu. Kyse on vain muutamasta sadasta eurosta.
Juurtuminen/kehittämisideat: 
Pysyvä käytäntö
Yhteystiedot: 
kemi- Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia Tornio Minna Tulkki/Petri Sakko etunimi.sukunimi@lappia.fi p. 010 192049
Olemme pyydettäessä valmiit esittelemään käytäntöä koulutuksissa ja seminaareissa: 
Kyllä
up
744 tykkäystä.

Lisätietoa ja tukea

SAKU ry:n Arjen arkki -palvelutoiminnan tavoitteena on kehittää ja levittää hyvinvoinnin edistämisen malleja ammatillisessa koulutuksessa. Yhteistyötä tehdään koulutuksen järjestäjien, asiantuntijaorganisaatioiden sekä järjestöjen kanssa.

Tarjottavia palveluita ovat mm.:

  • hankekumppanuus
  • hyvien käytäntöjen levittäminen valtakunnallisesti
  • koulutus- ja tukipalvelut
  • seminaarit ja muut tapahtumat
  • Ammatillisen koulutuksen opiskeluhyvinvoinnin kehittämispäivät
    • Ammatillisen koulutuksen opiskeluhyvinvoinnin kehittämispäivät (aiemmin Ammatillisen koulutuksen hyvinvointipäivät) kokoavat ammatillisen koulutuksen henkilöstöä laaja-alaisesti yhteen pohtimaan opiskelijoiden hyvinvointiin liittyviä aiheita. Päivien ohjelmaan kuuluvat mm. asiantuntijoiden alustukset, työpajat, ja hyvinvointitori. 
  • Helavalkeat-foorumi
    • Alkukesästä järjestettävä Helavalkeat-foorumi kokoaa yhteen hyvinvointiverkoston järjestöväkeä. Helavalkeilla jaetaan tietoa ajankohtaisista ammatillisen koulutuksen asioista ja edistetään järjestöjen yhteistyömahdollisuuksia.

Tiedustelut Arjen arkki -tiimiltä

Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry
Mustanlahdenkatu 3-7 E
33210 Tampere
   sakury@sakury.net
Go to top