DUUNI: Kuntoileva voimavarapiiri

Virheviesti

Arjen arkki -sivuston uudistamisprosessi on käynnistynyt.

Arjen arkki -sivusto (arjenarkki.fi) on lukittu kehitystoimia varten. Kaiken uuden sisällön ja käyttäjätilien luominen sekä olemassa olevien muokkaaminen sivustolla on estetty 1.12.2020 alkaen. Uuden sisällön lisäykset ja sisältöön liittyvät muokkaukset pääsee tekemään tammikuussa 2021 uudella Hyvinvoiva amis -sivustolla.

Hyvinvoiva amis -sivusto (hyvinvoivaamis.fi) aukeaa tammikuussa 2021. Sivusto julkaistaan ensin beta-versiona, mutta tästä huolimatta suurimman osan sivuston ominaisuuksista tulisi toimia ongelmitta. Vastaavasti suurin osa nykyisen Arjen arkki -sivuston sisällöstä siirretään uudelle sivustolle, mukaanlukien sivuston sisällön ja materiaalien lisäksi myös mm. käyttäjätilit.

Kuvaus: 
Päämäärä:
 
Harjoite auttaa osallistujia vapautumaan ja ilmaisemaan itseään liikkumisen lomassa. Fyysinen aktiivisuus myös virkistää ja avaa ajattelua.
 
Toteuttaminen:
 
Voimavarapiiriin valitaan riittävä määrä laitteita tai muita fyysisiä harjoitteita sisältäviä pisteitä, jotta jokaiselle tulee viisi kuntoilupistettä.
 
1. Osallistujat kuntoilevat yhdellä pisteellä (esim. 20–30 sekuntia/liike) ja pohtivat samalla itsekseen annettua kysymystä.
 
2. Ohjaajan merkistä osallistujat siirtyvät seuraavaan pisteeseen, jossa on taas kuntoilun ohessa pohdintatehtävä.
 
3. Kun kaikki pisteet on kierretty, pidetään pieni (2-3min) tauko.
 
4. Seuraavaksi toistetaan viiden liikkeen sarja osallistujien kuntotasosta riippuen 2–4 kertaa. Uudella kierroksella palataan samoihin kysymyksiin ja osallistuja pohtii sitä, miten ajatus oli kierroksen aikana
jäsentynyt tai syventynyt.
 
5. Voimapiirin päätteeksi ohjaaja käy osallistujien kanssa pisteillä olleet kysymykset läpi. Jokainen kirjaa paperille tärkeimmät itsestään oppimansa asiat sekä missä vuorovaikutukseen liittyvissä taidoissa hän on
hyvä ja missä hän voisi ehkä kehittyä.
 
Osallistujamäärä: 6-15
 
Kesto: 1-1,5 h

 

Resurssit: 
Kuntolaitteita ulkona tai sisällä. Vaihtoehtoisesti muita välineitä ja riittävästi tilaa, että osallistujat mahtuvat toteuttamaan kuntopiiriä. Kysymykset tapaamiskerran teemaan liittyen, paperia ja kyniä. Esimerkkikysymyksiä: "Millaista on hyvä vuorovaikutus?", "Millaisen mallin annan toiminnallani esim. lapselleni?", "Miten puhun muista ihmisistä, kun he eivät ole paikalla?", "Millaisen vaikutelman annan itsestäni muille?"
Juurtuminen/kehittämisideat: 
Hyvää käytäntöä voi kehittää omaan työhön sopivaksi.
Liitetty hankkeeseen: 
Olemme pyydettäessä valmiit esittelemään käytäntöä koulutuksissa ja seminaareissa: 
Ei
up
37 tykkäystä.

Lisätietoa ja tukea

SAKU ry:n Arjen arkki -palvelutoiminnan tavoitteena on kehittää ja levittää hyvinvoinnin edistämisen malleja ammatillisessa koulutuksessa. Yhteistyötä tehdään koulutuksen järjestäjien, asiantuntijaorganisaatioiden sekä järjestöjen kanssa.

Tarjottavia palveluita ovat mm.:

  • hankekumppanuus
  • hyvien käytäntöjen levittäminen valtakunnallisesti
  • koulutus- ja tukipalvelut
  • seminaarit ja muut tapahtumat
  • Ammatillisen koulutuksen opiskeluhyvinvoinnin kehittämispäivät
    • Ammatillisen koulutuksen opiskeluhyvinvoinnin kehittämispäivät (aiemmin Ammatillisen koulutuksen hyvinvointipäivät) kokoavat ammatillisen koulutuksen henkilöstöä laaja-alaisesti yhteen pohtimaan opiskelijoiden hyvinvointiin liittyviä aiheita. Päivien ohjelmaan kuuluvat mm. asiantuntijoiden alustukset, työpajat, ja hyvinvointitori. 
  • Helavalkeat-foorumi
    • Alkukesästä järjestettävä Helavalkeat-foorumi kokoaa yhteen hyvinvointiverkoston järjestöväkeä. Helavalkeilla jaetaan tietoa ajankohtaisista ammatillisen koulutuksen asioista ja edistetään järjestöjen yhteistyömahdollisuuksia.

Tiedustelut Arjen arkki -tiimiltä

Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry
Mustanlahdenkatu 3-7 E
33210 Tampere
   sakury@sakury.net
Go to top