Jatko-opintopolut koulutusesittelyissä

Virheviesti

Arjen arkki -sivuston uudistamisprosessi on käynnistynyt.

Arjen arkki -sivusto (arjenarkki.fi) on lukittu kehitystoimia varten. Kaiken uuden sisällön ja käyttäjätilien luominen sekä olemassa olevien muokkaaminen sivustolla on estetty 1.12.2020 alkaen. Uuden sisällön lisäykset ja sisältöön liittyvät muokkaukset pääsee tekemään tammikuussa 2021 uudella Hyvinvoiva amis -sivustolla.

Hyvinvoiva amis -sivusto (hyvinvoivaamis.fi) aukeaa tammikuussa 2021. Sivusto julkaistaan ensin beta-versiona, mutta tästä huolimatta suurimman osan sivuston ominaisuuksista tulisi toimia ongelmitta. Vastaavasti suurin osa nykyisen Arjen arkki -sivuston sisällöstä siirretään uudelle sivustolle, mukaanlukien sivuston sisällön ja materiaalien lisäksi myös mm. käyttäjätilit.

Kuvaus: 

KETTU -hankkeessa tuotettuja jatko-opintopolkujen kuvia on käytetty Koulutuskeskus Salpauksen verkkosivuilla eri koulutusalojen esittelyjen yhteydessä. Oheisen linkin kautta näet esimerkin nuoriso- ja yhteisöohjaajan koulutuksesta. 

Resurssit: 
Jatko-opintopolkujen kuvaukset on laadittu 35 eri perustutkinnolle. Nämä kuvaukset ovat saatavilla PDF-dokumentteina, ja ne voidaan linkittää esim. oppilaitoksen nettisivuille. Kaikista suomalaisista perustutkinnoista kuvia ei ole laadittu. Uuden tutkinnon jatko-opintopolkujen kuvaamiseen kannattaa varata n. 1-2 h.
Juurtuminen/kehittämisideat: 
Jatko-opintopolkujen kuvaukset ovat Koulutuskeskus Salpauksessa käytössä koulutusalojen esittelyissä oppilaitoksen verkkosivuilla. Lisäksi ne on liitetty opiskelijoiden verkkokurssille, jossa he laativat itselleen jatko-opintosuunnitelmaa (opiskelu- ja urasuunnitteluvalmiudet -kurssi). Lisäksi jatko-opintopolkujen kuvia otetaan käyttöön ohjauskeskusteluissa opiskelijoiden kanssa.
Yhteystiedot: 
Projektipäällikkö Hanna Salminen hanna.salminen@salpaus.fi Opinto-ohjaaja Miia Keskiväli miia.keskivali@salpaus.fi
Olemme pyydettäessä valmiit esittelemään käytäntöä koulutuksissa ja seminaareissa: 
Kyllä
up
6 tykkäystä.

Lisätietoa ja tukea

SAKU ry:n Arjen arkki -palvelutoiminnan tavoitteena on kehittää ja levittää hyvinvoinnin edistämisen malleja ammatillisessa koulutuksessa. Yhteistyötä tehdään koulutuksen järjestäjien, asiantuntijaorganisaatioiden sekä järjestöjen kanssa.

Tarjottavia palveluita ovat mm.:

  • hankekumppanuus
  • hyvien käytäntöjen levittäminen valtakunnallisesti
  • koulutus- ja tukipalvelut
  • seminaarit ja muut tapahtumat
  • Ammatillisen koulutuksen opiskeluhyvinvoinnin kehittämispäivät
    • Ammatillisen koulutuksen opiskeluhyvinvoinnin kehittämispäivät (aiemmin Ammatillisen koulutuksen hyvinvointipäivät) kokoavat ammatillisen koulutuksen henkilöstöä laaja-alaisesti yhteen pohtimaan opiskelijoiden hyvinvointiin liittyviä aiheita. Päivien ohjelmaan kuuluvat mm. asiantuntijoiden alustukset, työpajat, ja hyvinvointitori. 
  • Helavalkeat-foorumi
    • Alkukesästä järjestettävä Helavalkeat-foorumi kokoaa yhteen hyvinvointiverkoston järjestöväkeä. Helavalkeilla jaetaan tietoa ajankohtaisista ammatillisen koulutuksen asioista ja edistetään järjestöjen yhteistyömahdollisuuksia.

Tiedustelut Arjen arkki -tiimiltä

Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry
Mustanlahdenkatu 3-7 E
33210 Tampere
   sakury@sakury.net
Go to top