Laitteiden käyttöohjeiden ja työpiirustusten helppo käyttö QR-kooditusta hyväksi käyttäen

Virheviesti

Arjen arkki -sivustoa ei enää päivitetä – tervetuloa Hyvinvoiva amis -sivustolle!

Suurin osa Arjen arkki -sivuston sisällöstä on siirretty uudelle sivustolle, mukaanlukien sivuston sisällön ja materiaalien lisäksi myös mm. käyttäjätilit. Hyvinvoiva amis -sivusto (hyvinvoivaamis.fi) on julkaistu ensin beta-versiona, mutta tästä huolimatta suurimman osan sivuston ominaisuuksista tulisi toimia ongelmitta.

Arjen arkki -sivusto (arjenarkki.fi) on lukittu. Kaiken uuden sisällön ja käyttäjätilien luominen sekä olemassa olevien muokkaaminen sivustolla on estetty 1.12.2020 alkaen.

Kuvaus: 

Puhelimeen tai tablettiin asennetaan QR-koodin lukija. Työsaliin sijoitetaan QR-koodeja jotka on linkitetty verkkosijaintiin josta on saatavilla työsalityöskentelyssä tarvittavaa oppimateriaalia. Opiskelija voi hakea valmistettavan kappaleen työpiirustuksen tai työstökoneen asetus- tai työohjeen puhelimelle tai tabletille QR-koodin avulla. Myös konekohtaisia käyttö- ja huolto-ohjeita voidaan linkittää QR-koodeilla luettavaksi työsalissa.

Resurssit: 
Toteuttaminen vaatii henkilöstöresurssia: oppimateriaalin muuntami-nen pdf-muotoon ja siirtäminen verkkosijaintiin. Luodaan QR-koodit ja linkitetään ne verkkosijaintiin. Tarvittavan resurssin määrä riippuu siitä kuinka paljon materiaalia linkitetään käytettäväksi.
Juurtuminen/kehittämisideat: 
Työsalissa on näkyvillä työpiirustuksia ja niihin linkitettyjä QR-koodeja. Opiskelijoita opastetaan asentamaan QR-koodin lukija ja käyttämään sitä. QR-koodien avulla linkitettyjen työpiirustusten ja ohjeiden määrää voi vielä lisätä
Yhteystiedot: 
Ammattiopisto Tavastia/ Kone- ja tuotantotekniikka aki.mylly at kktavastia.fi 050 4400488 kimmo.kuisma at kktavastia.fi 050 4437975
Olemme pyydettäessä valmiit esittelemään käytäntöä koulutuksissa ja seminaareissa: 
Ei
up
11 tykkäystä.

Lisätietoa ja tukea

SAKU ry:n Arjen arkki -palvelutoiminnan tavoitteena on kehittää ja levittää hyvinvoinnin edistämisen malleja ammatillisessa koulutuksessa. Yhteistyötä tehdään koulutuksen järjestäjien, asiantuntijaorganisaatioiden sekä järjestöjen kanssa.

Tarjottavia palveluita ovat mm.:

  • hankekumppanuus
  • hyvien käytäntöjen levittäminen valtakunnallisesti
  • koulutus- ja tukipalvelut
  • seminaarit ja muut tapahtumat
  • Ammatillisen koulutuksen opiskeluhyvinvoinnin kehittämispäivät
    • Ammatillisen koulutuksen opiskeluhyvinvoinnin kehittämispäivät (aiemmin Ammatillisen koulutuksen hyvinvointipäivät) kokoavat ammatillisen koulutuksen henkilöstöä laaja-alaisesti yhteen pohtimaan opiskelijoiden hyvinvointiin liittyviä aiheita. Päivien ohjelmaan kuuluvat mm. asiantuntijoiden alustukset, työpajat, ja hyvinvointitori. 
  • Helavalkeat-foorumi
    • Alkukesästä järjestettävä Helavalkeat-foorumi kokoaa yhteen hyvinvointiverkoston järjestöväkeä. Helavalkeilla jaetaan tietoa ajankohtaisista ammatillisen koulutuksen asioista ja edistetään järjestöjen yhteistyömahdollisuuksia.

Tiedustelut Arjen arkki -tiimiltä

Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry
Mustanlahdenkatu 3-7 E
33210 Tampere
   sakury@sakury.net
Go to top