Laitteiden käyttöohjeiden ja työpiirustusten helppo käyttö QR-kooditusta hyväksi käyttäen

Virheviesti

Arjen arkki -sivuston uudistamisprosessi on käynnistynyt.

Arjen arkki -sivusto (arjenarkki.fi) on lukittu kehitystoimia varten. Kaiken uuden sisällön ja käyttäjätilien luominen sekä olemassa olevien muokkaaminen sivustolla on estetty 1.12.2020 alkaen. Uuden sisällön lisäykset ja sisältöön liittyvät muokkaukset pääsee tekemään tammikuussa 2021 uudella Hyvinvoiva amis -sivustolla.

Hyvinvoiva amis -sivusto (hyvinvoivaamis.fi) aukeaa tammikuussa 2021. Sivusto julkaistaan ensin beta-versiona, mutta tästä huolimatta suurimman osan sivuston ominaisuuksista tulisi toimia ongelmitta. Vastaavasti suurin osa nykyisen Arjen arkki -sivuston sisällöstä siirretään uudelle sivustolle, mukaanlukien sivuston sisällön ja materiaalien lisäksi myös mm. käyttäjätilit.

Kuvaus: 

Puhelimeen tai tablettiin asennetaan QR-koodin lukija. Työsaliin sijoitetaan QR-koodeja jotka on linkitetty verkkosijaintiin josta on saatavilla työsalityöskentelyssä tarvittavaa oppimateriaalia. Opiskelija voi hakea valmistettavan kappaleen työpiirustuksen tai työstökoneen asetus- tai työohjeen puhelimelle tai tabletille QR-koodin avulla. Myös konekohtaisia käyttö- ja huolto-ohjeita voidaan linkittää QR-koodeilla luettavaksi työsalissa.

Resurssit: 
Toteuttaminen vaatii henkilöstöresurssia: oppimateriaalin muuntami-nen pdf-muotoon ja siirtäminen verkkosijaintiin. Luodaan QR-koodit ja linkitetään ne verkkosijaintiin. Tarvittavan resurssin määrä riippuu siitä kuinka paljon materiaalia linkitetään käytettäväksi.
Juurtuminen/kehittämisideat: 
Työsalissa on näkyvillä työpiirustuksia ja niihin linkitettyjä QR-koodeja. Opiskelijoita opastetaan asentamaan QR-koodin lukija ja käyttämään sitä. QR-koodien avulla linkitettyjen työpiirustusten ja ohjeiden määrää voi vielä lisätä
Yhteystiedot: 
Ammattiopisto Tavastia/ Kone- ja tuotantotekniikka aki.mylly at kktavastia.fi 050 4400488 kimmo.kuisma at kktavastia.fi 050 4437975
Olemme pyydettäessä valmiit esittelemään käytäntöä koulutuksissa ja seminaareissa: 
Ei
up
8 users have voted, including you.

Lisätietoa ja tukea

SAKU ry:n Arjen arkki -palvelutoiminnan tavoitteena on kehittää ja levittää hyvinvoinnin edistämisen malleja ammatillisessa koulutuksessa. Yhteistyötä tehdään koulutuksen järjestäjien, asiantuntijaorganisaatioiden sekä järjestöjen kanssa.

Tarjottavia palveluita ovat mm.:

  • hankekumppanuus
  • hyvien käytäntöjen levittäminen valtakunnallisesti
  • koulutus- ja tukipalvelut
  • seminaarit ja muut tapahtumat
  • Ammatillisen koulutuksen opiskeluhyvinvoinnin kehittämispäivät
    • Ammatillisen koulutuksen opiskeluhyvinvoinnin kehittämispäivät (aiemmin Ammatillisen koulutuksen hyvinvointipäivät) kokoavat ammatillisen koulutuksen henkilöstöä laaja-alaisesti yhteen pohtimaan opiskelijoiden hyvinvointiin liittyviä aiheita. Päivien ohjelmaan kuuluvat mm. asiantuntijoiden alustukset, työpajat, ja hyvinvointitori. 
  • Helavalkeat-foorumi
    • Alkukesästä järjestettävä Helavalkeat-foorumi kokoaa yhteen hyvinvointiverkoston järjestöväkeä. Helavalkeilla jaetaan tietoa ajankohtaisista ammatillisen koulutuksen asioista ja edistetään järjestöjen yhteistyömahdollisuuksia.

Tiedustelut Arjen arkki -tiimiltä

Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry
Mustanlahdenkatu 3-7 E
33210 Tampere
   sakury@sakury.net
Go to top