Hyvinvointipäivä Valkeakosken ammatti- ja aikuisopistossa

Kuvaus: 

Koko koulun yhteinen tapahtuma viikolla 40, jossa oppilaskunnan hallitus yhteistyössä eri alojen kanssa ideoi hyvinvointipäivän. Päivän aikana oli tarkoitus tuoda tietämystä terveydestä ja hyvinvoinnista opiskelijoiden tietoisuuteen ja samalla virkistyä sekä saada yhteisöllinen tapahtuma aikaiseksi.

Päivä toteutettiin liikuntahallilla eri pisteiden muodossa. Pisteitä olivat mm. smoothiebaari, voimamies/nainen-kisa, häkämittaus, kosmetologiopiskelijoiden niskahartiahierontapiste ja käsihoitopiste. Mukana oli myös sumopaini ja hyvän mielen piste sekä seksuaalisuusosasto. 

Opiskelijat osallistuivat tapahtumaan opettajan johdolla ja päivän aikana lähes jokainen opiskelija piipahti ainakin kertaalleen tapahtumassa. Tapahtuma oli onnistunut ja ensi vuonna lähdemme ehdottomasti mukaan.

Resurssit: 
Oppilaskunnan hallitus ja ohjaavat opettajat sekä muut osastot. Vastuuhenkilönä toimi liikunnanopettaja.
Juurtuminen/kehittämisideat: 
Pyrkiä saamaan eri osastot omalla tietämyksellään mukaan.
Yhteystiedot: 
Katariina Autio katariina.autio@vsky.fi
Olemme pyydettäessä valmiit esittelemään käytäntöä koulutuksissa ja seminaareissa: 
Kyllä
up
674 tykkäystä.

Lisätietoa ja tukea

SAKU ry:n Arjen arkki -palvelutoiminnan tavoitteena on kehittää ja levittää hyvinvoinnin edistämisen malleja ammatillisessa koulutuksessa. Yhteistyötä tehdään koulutuksen järjestäjien, asiantuntijaorganisaatioiden sekä järjestöjen kanssa.

Tarjottavia palveluita ovat mm.:

  • hankekumppanuus
  • hyvien käytäntöjen levittäminen valtakunnallisesti
  • koulutus- ja tukipalvelut
  • seminaarit ja muut tapahtumat
  • Ammatillisen koulutuksen opiskeluhyvinvoinnin kehittämispäivät
    • Ammatillisen koulutuksen opiskeluhyvinvoinnin kehittämispäivät (aiemmin Ammatillisen koulutuksen hyvinvointipäivät) kokoavat ammatillisen koulutuksen henkilöstöä laaja-alaisesti yhteen pohtimaan opiskelijoiden hyvinvointiin liittyviä aiheita. Päivien ohjelmaan kuuluvat mm. asiantuntijoiden alustukset, työpajat, ja hyvinvointitori. 
  • Helavalkeat-foorumi
    • Alkukesästä järjestettävä Helavalkeat-foorumi kokoaa yhteen hyvinvointiverkoston järjestöväkeä. Helavalkeilla jaetaan tietoa ajankohtaisista ammatillisen koulutuksen asioista ja edistetään järjestöjen yhteistyömahdollisuuksia.

Tiedustelut Arjen arkki -tiimiltä

Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry
Mustanlahdenkatu 3-7 E
33210 Tampere
   sakury@sakury.net
Go to top