Hyvinvoiva oppilaitos -koulutukset 2012

Virheviesti

Arjen arkki -sivustoa ei enää päivitetä – tervetuloa Hyvinvoiva amis -sivustolle!

Suurin osa Arjen arkki -sivuston sisällöstä on siirretty uudelle sivustolle, mukaanlukien sivuston sisällön ja materiaalien lisäksi myös mm. käyttäjätilit. Hyvinvoiva amis -sivusto (hyvinvoivaamis.fi) on julkaistu ensin beta-versiona, mutta tästä huolimatta suurimman osan sivuston ominaisuuksista tulisi toimia ongelmitta.

Arjen arkki -sivusto (arjenarkki.fi) on lukittu. Kaiken uuden sisällön ja käyttäjätilien luominen sekä olemassa olevien muokkaaminen sivustolla on estetty 1.12.2020 alkaen.

Tyyppi: 
Kuvaus: 

Koulutusten tavoitteena on antaa ammatillista osaamista mielenterveydestä voimavarana sekä konkreettisia työvälineitä oman oppilaitoksen hyvinvoinnin tukemiseen. Osallistujat saavat mukaansa Hyvinvoiva oppilaitos -aineiston sekä oppilaitoskohtaisesti Fiilis-kuvakortit. Hyvinvoiva oppilaitos -koulutukset on suunnattu toisen asteen oppilaitosten henkilöstölle sekä opiskelijoille. Mukaan toivotaan tiimiä (esim. opinto-ohjaaja, rehtori, opettajia, terveydenhoitaja, kuraattori) mutta myös pienemmällä joukolla voi toki osallistua. 

Resurssit: 
Mahdollisuus osallistua kahden päivän koulutukseen tai oppilaitokselle voidaan räätälöidä Hyvinvoiva oppilaitos -teemoilla oma koulutus tai jos koulutuksen on jo käynyt, niin on mahdollisuus saada tukea kehittämis- ja koulutustyöhön workshopien muodossa. Koulutuksen käynyt opetus- ja ohjaushenkilöstö voi toimia oppilaitoksessa mielen hyvinvoinnin edistämistyössä.
Juurtuminen/kehittämisideat: 
Tilauskoulutuksia voi tiedustella Keskuspuiston ammattiopistosta: http://www.keskuspuisto.fi/tilauskoulutus
Olemme pyydettäessä valmiit esittelemään käytäntöä koulutuksissa ja seminaareissa: 
Kyllä
up
749 tykkäystä.

Lisätietoa ja tukea

SAKU ry:n Arjen arkki -palvelutoiminnan tavoitteena on kehittää ja levittää hyvinvoinnin edistämisen malleja ammatillisessa koulutuksessa. Yhteistyötä tehdään koulutuksen järjestäjien, asiantuntijaorganisaatioiden sekä järjestöjen kanssa.

Tarjottavia palveluita ovat mm.:

  • hankekumppanuus
  • hyvien käytäntöjen levittäminen valtakunnallisesti
  • koulutus- ja tukipalvelut
  • seminaarit ja muut tapahtumat
  • Ammatillisen koulutuksen opiskeluhyvinvoinnin kehittämispäivät
    • Ammatillisen koulutuksen opiskeluhyvinvoinnin kehittämispäivät (aiemmin Ammatillisen koulutuksen hyvinvointipäivät) kokoavat ammatillisen koulutuksen henkilöstöä laaja-alaisesti yhteen pohtimaan opiskelijoiden hyvinvointiin liittyviä aiheita. Päivien ohjelmaan kuuluvat mm. asiantuntijoiden alustukset, työpajat, ja hyvinvointitori. 
  • Helavalkeat-foorumi
    • Alkukesästä järjestettävä Helavalkeat-foorumi kokoaa yhteen hyvinvointiverkoston järjestöväkeä. Helavalkeilla jaetaan tietoa ajankohtaisista ammatillisen koulutuksen asioista ja edistetään järjestöjen yhteistyömahdollisuuksia.

Tiedustelut Arjen arkki -tiimiltä

Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry
Mustanlahdenkatu 3-7 E
33210 Tampere
   sakury@sakury.net
Go to top