Oppilas- ja opiskelijahuoltolain toimeenpanon arvioinnin julkistaminen ja paneeli 14.3.

Paikka: Finlandia-talo, Terassisali, Mannerheimintie 13e, Helsinki 

Karvi on arvioinut oppilas- ja opiskelijahuoltolain toimeenpanoa yleissivistävässä ja ammatillisessa koulutuksessa. Laajan arvioinnin kohteina olivat muun muassa terveyden, opiskelukyvyn ja osallisuuden edistäminen, ongelmien ennaltaehkäisy sekä opiskeluhuoltopalvelujen yhdenvertainen saatavuus.

Arviointi tuotti tietoa seuraavista asioista:
  • Millaisia vaikutuksia oppilas- ja opiskelijahuoltolailla on ollut opiskeluhuollon vaikuttavuuteen ja tehostumiseen?
  • Miten oppilas- ja opiskelijahuoltolaki on vaikuttanut opiskeluhuollon palveluiden saatavuuteen ja henkilöstön riittävyyteen?
  • Millaisia vahvuuksia ja kehittämiskohteita opiskeluhuollossa on?
Arvioinnin tulosten julkistamis- ja keskustelutilaisuus pidetään keskiviikkona 14.3.2018 klo 12.30-16.00. Tilaisuus järjestetään Finlandia-talon Terassisalissa. Ohjelma alkaa ilmoittautumisella ja kahvitarjoilulla klo 12.30. Varsinainen ohjelma alkaa klo 13.
 
Tilaisuuden ohjelma koostuu tulosten esittelystä, kommenttipuheenvuoroista ja paneelikeskustelusta. Tarja Frisk ja Anna-Mari Summanen Karvista esittelevät tuloksia. Tuloksia kommentoivat mm. opetus- ja kulttuuriministeriön, Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen, Opetushallituksen, OAJ:n, Suomen Kuntaliiton, Itä-Suomen aluehallintoviraston sekä ammatillisen koulutuksen ja opiskelijoiden edustajat. Tilaisuudessa annetaan opiskeluhuollon kehittämisehdotuksia valtakunnallisille opetusviranomaisille ja sosiaali- ja terveysviranomaisille, kunnille sekä koulutuksen järjestäjille.
 
Tilaisuutta voi seurata myös netin välityksellä Karvin Youtube-kanavalla reaaliajassa tai jälkikäteen tallenteena. Linkki tilaisuuden seuraamiseen löytyy julkistamispäivänä Karvin nettisivuilta.
 
Lisätietoja arvioinnista:
projektipäällikkö Anna-Mari Summanen, anna-mari.summanen@karvi.fi, p. 029 533 5523 (yleissivistävä koulutus)
arviointiasiantuntija, projektipäällikkö Tarja Frisk, tarja.frisk@karvi.fi, p. 029 533 5504 (ammatillinen koulutus)

Lisätietoja tapahtumasta (Karvin tiedote)

Paikka: 
Helsinki
Päivämäärä: 
Keskiviikko, 14. maaliskuuta 2018 - 12:30
Go to top