Päihdepäivien seminaari: Oppilaitosyhteisössä on mahdollisuus – ratkaisuja ehkäisevän työn käytännön toteuttamiseen

Virheviesti

Arjen arkki -sivuston uudistamisprosessi on käynnistynyt.

Arjen arkki -sivusto (arjenarkki.fi) on lukittu kehitystoimia varten. Kaiken uuden sisällön ja käyttäjätilien luominen sekä olemassa olevien muokkaaminen sivustolla on estetty 1.12.2020 alkaen. Uuden sisällön lisäykset ja sisältöön liittyvät muokkaukset pääsee tekemään tammikuussa 2021 uudella Hyvinvoiva amis -sivustolla.

Hyvinvoiva amis -sivusto (hyvinvoivaamis.fi) aukeaa tammikuussa 2021. Sivusto julkaistaan ensin beta-versiona, mutta tästä huolimatta suurimman osan sivuston ominaisuuksista tulisi toimia ongelmitta. Vastaavasti suurin osa nykyisen Arjen arkki -sivuston sisällöstä siirretään uudelle sivustolle, mukaanlukien sivuston sisällön ja materiaalien lisäksi myös mm. käyttäjätilit.

Oppilaitosyhteisössä on mahdollisuus – ratkaisuja ehkäisevän työn käytännön toteuttamiseen/ to 9.5 klo 12.30-14.30.

Oppilaitosyhteisöissä tavoitetaan valtaosa nuorten ja nuorten aikuisten ikäluokasta. Sen vuoksi oppilaitokset ovat erityisen otollinen paikka vaikuttaa nuorten hyvinvointiin. Kaikki nuorten hyvinvointia tukeva työ on samalla ehkäisevää päihdetyötä. Vaikuttava ehkäisevä päihdetyö oppilaitosyhteisöissä koostuu toimivista rakenteista, yhteisön tukemisesta ja yksilön huomioimisesta. Seminaarissa pääset kurkistamaan käytännön ratkaisuihin näillä kolmella eri tasolla.

Seminaari on suunnattu toisen ja korkea-asteen oppilaitosyhteisöissä työskenteleville ja opiskeleville sekä oppilaitosten kanssa yhteistyötä tekeville, kuten nuorisotyöntekijöille, kirkon oppilaitostyöntekijöille, opiskeluterveydenhuollon työntekijöille, kunnan ept-koordinaattoreille ja kuntapäättäjille.

Puheenjohtaja: Senni Moilanen, asiantuntija, hyvinvointi ja yhteisöllisyys, Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ry

12.30 Johdatus seminaarin teemaan
Anu Rautama, koulutussuunnittelija, EHYT ry
Sarianna Palmroos, projektipäällikkö, EHYT ry

12.50 Suunnitelmallinen opiskelijahyvinvointityö vaatii yhteisön mukanaoloa – esimerkkinä Aalto-yliopisto ja Aalto-yliopiston ylioppilaskunta
Lauri Jurvanen, sosiaalipoliittinen asiantuntija, Aalto-yliopiston ylioppilaskunta

13.10 Hyviä käytäntöjä on, mutta miten ne saadaan juurtumaan? Yhteisötason ehkäisevän työn haasteet ja ratkaisut
Antti Maunu, tutkijatohtori, Turun yliopisto

13.45 Kun huoli opiskelijan hyvinvoinnista herää: Miksi puuttua ja miten ottaa puheeksi?
Pauliina Tokola, ammatin opettaja, Stadin ammatti ja aikuisopisto

14.10 Puheenjohtajan yhteenveto Senni Moilanen, asiantuntija, hyvinvointi ja yhteisöllisyys, Suomeen Ammattiin Opiskelevien Liitto – SAKKI ry

https://www.ept-verkosto.fi/paihdepaivat/

Striimin osoite on: https://youtu.be/BXTHztO25Y4 (Linkki aktivoituu hieman ennen tilaisuuden alkua.) Tervetuloa seuraamaan!

Paikka: 
Striimin osoite on https://youtu.be/BXTHztO25Y4 . Linkki aktivoituu hieman ennen tilaisuuden alkua!
Päivämäärä: 
Torstai, 09. toukokuuta 2019 - 12:30
Go to top