Liikenneturvallisuusviikolla käynnistyy kilpailu oppilaskunnille

Virheviesti

Arjen arkki -sivuston uudistamisprosessi on käynnistynyt.

Arjen arkki -sivusto (arjenarkki.fi) on lukittu kehitystoimia varten. Kaiken uuden sisällön ja käyttäjätilien luominen sekä olemassa olevien muokkaaminen sivustolla on estetty 1.12.2020 alkaen. Uuden sisällön lisäykset ja sisältöön liittyvät muokkaukset pääsee tekemään tammikuussa 2021 uudella Hyvinvoiva amis -sivustolla.

Hyvinvoiva amis -sivusto (hyvinvoivaamis.fi) aukeaa tammikuussa 2021. Sivusto julkaistaan ensin beta-versiona, mutta tästä huolimatta suurimman osan sivuston ominaisuuksista tulisi toimia ongelmitta. Vastaavasti suurin osa nykyisen Arjen arkki -sivuston sisällöstä siirretään uudelle sivustolle, mukaanlukien sivuston sisällön ja materiaalien lisäksi myös mm. käyttäjätilit.

Opetushallituksen järjestämää liikenneturvallisuusviikkoa vietetään 13. - 17.9. Tavoitteena on liikennekäyttäytymistä ja -turvallisuutta edistävien taitojen, tietojen ja asenteiden kehittäminen eri kouluasteilla. Teemaviikolla käynnistyy myös opiskelijoiden osallisuuteen perustuva kilpailu oppilaskunnille.

Lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten oppilas- ja opiskelijakunnille suunnatun kilpailun tarkoituksena on löytää uusia ja luontevia tapoja edistää opiskelijoiden omaa toimintaa oppilaitoksensa liikenneturvallisuuden parantamiseksi.  Kilpailutyön toteutustapa on vapaa. Olennaista on esittää selkeät perustelut sille, miksi oppilaskunnan hallitus on päätynyt toteuttamaansa toimintaan. Lisäksi on keskeistä kuvata järjestetty toiminta mahdollisimman konkreettisesti niin, että muutkin oppilaskunnat voivat jatkossa hyödyntää ja soveltaa ideaa. Mukaan voi liittää käytännön toimintaa avaavaa oheismateriaalia kuten valokuvia, piirroksia, videoklippejä jne. Kilpailun järjestävät Autokoululiitto, Liikenneturva ja Opetushallitus.

Lisätietoa liikenneturvallisuusviikosta ja  -kilpailusta löytyy edu.fi -sivuilta.

Go to top