Malli nuoren itsenäisen elämän tukemiseen

Virheviesti

Arjen arkki -sivuston uudistamisprosessi on käynnistynyt.

Arjen arkki -sivusto (arjenarkki.fi) on lukittu kehitystoimia varten. Kaiken uuden sisällön ja käyttäjätilien luominen sekä olemassa olevien muokkaaminen sivustolla on estetty 1.12.2020 alkaen. Uuden sisällön lisäykset ja sisältöön liittyvät muokkaukset pääsee tekemään tammikuussa 2021 uudella Hyvinvoiva amis -sivustolla.

Hyvinvoiva amis -sivusto (hyvinvoivaamis.fi) aukeaa tammikuussa 2021. Sivusto julkaistaan ensin beta-versiona, mutta tästä huolimatta suurimman osan sivuston ominaisuuksista tulisi toimia ongelmitta. Vastaavasti suurin osa nykyisen Arjen arkki -sivuston sisällöstä siirretään uudelle sivustolle, mukaanlukien sivuston sisällön ja materiaalien lisäksi myös mm. käyttäjätilit.

Yhdessä oppien ja asuen -projektissa luotu opiskelijapolun toimintamalli avaa uusia näkökulmia itsenäistyvien nuorten tukemiseen. Toimintamalli auttaa nuorten ohjauksen tarpeen havaitsemissa ja antaa välineitä nuorten tukemiseen uuden elämänvaiheen haasteissa.

Opiskelijaelämään siirtyvä nuori tarvitsee ohjausta monissa elämänhallintataidoissa sekä oman toiminnanohjauksen taidoissa. Tuen ja toiminnanohjauksen tarve näkyy oppilaitoksissa eri elämänhallinnan osa-alueilla: opiskelu, itsenäinen asuminen ja vapaa-aika. Opiskelijapolun toimintamalli on konkreettinen opas nuorten kanssa toimiville ammattilaisille, jotka työskentelevät toisen asteen oppilaitoksissa ja asuntoloissa.

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksenESR-rahoitteista projektia hallinnoi Etelä-Pohjanmaan Opisto. Toimintamallia kehittämässä oli mukana useita maakunnassa toimivia toisen asteen oppilaitoksia ja kansanopistoja. Projektissa luotu asuntolatoiminnan verkostoyhteistyö on uusi toimintamuoto Etelä-Pohjanmaalla. Yhdessä kehitetyt ja jaetut hyvät käytänteet ovat olleet edellytyksenä ohjausmateriaalin tuottamiselle.  Projektissa kehitettyyn malliin ja muuhun aineistoon voi tutustua projektin nettisivuilla.

Lisätietoja
Etelä-Pohjanmaan opisto, projektipäällikkö Irene Turenius, gsm 044 432 5622 tai rehtori Kyösti Nyyssölä, gsm 044 559 4400.

-Lähde: Etelä-Pohjanmaan Opiston tiedote 9.8.2010-

Go to top