Työpaikan päihdeohjelmaopas

Virheviesti

Arjen arkki -sivuston uudistamisprosessi on käynnistynyt.

Arjen arkki -sivusto (arjenarkki.fi) on lukittu kehitystoimia varten. Kaiken uuden sisällön ja käyttäjätilien luominen sekä olemassa olevien muokkaaminen sivustolla on estetty 1.12.2020 alkaen. Uuden sisällön lisäykset ja sisältöön liittyvät muokkaukset pääsee tekemään tammikuussa 2021 uudella Hyvinvoiva amis -sivustolla.

Hyvinvoiva amis -sivusto (hyvinvoivaamis.fi) aukeaa tammikuussa 2021. Sivusto julkaistaan ensin beta-versiona, mutta tästä huolimatta suurimman osan sivuston ominaisuuksista tulisi toimia ongelmitta. Vastaavasti suurin osa nykyisen Arjen arkki -sivuston sisällöstä siirretään uudelle sivustolle, mukaanlukien sivuston sisällön ja materiaalien lisäksi myös mm. käyttäjätilit.

Työterveyslaitos on julkaissut oppaan työpaikkojen päihdeohjelman laatimisen tueksi. Julkaisun nimi on "Päihdeohjelmaopas - malli päihdeohjelman tekemiseen työpaikoilla". Sen voi tulostaa maksutta TTL:n sivuilta.

Opas on tarkoitettu päihdehaittojen ehkäisyyn, niihin puuttumiseen ja päihdeohjelmien laatimiseen työpaikoilla eettisesti ja lainmukaisesti.

Oppaassa käsitellään ensisijaisesti alkoholihaittoje ehkäisyä, sillä alkoholi on yleisimmin käytetty ja kokonaisvaikutuksiltaan haitallisin päihde. Huumeiden, lääkkeiden, tupakkatuotteiden ja anabolisten streroidien ostaminen, käyttö ja myynti on ohjeistettu lakien avulla. Päihdeohjelma tukee ja ohjaa paitsi alkoholin, myös muiden päihteiden käytön ehkäisyä sekä toiminpiteitä, jos niiden käyttöä ilmenee työpaikalla.

Oppaan ja tekstimuotoisen muokattavissa oleva mallipäihdeohjelmavoi ladata osoitteesta:
http://www.ttl.fi/fi/verkkokirjat/sivut/paihdeohjelmaopas.aspx

Go to top