Hyviä käytäntöjä ja mallinnuksia erityisopetuksen kehittämistyöhön

Keskuspuiston ammattiopiston koordinoiman YTY – Yksilöllisten opintopolkujen tukeminen yhteistyössä -hankkeen tavoitteena on ammatillisen erityisopetuksen asiantuntijapalveluiden kehittäminen ja tarjoaminen ammatillisille oppilaitoksille erityisoppilaitosten ja alueellisen yhteistyön avulla.

Hankkeessa on kerätty hyviä käytäntöjä erityisopetuksen tueksi ja kehittämiseen liittyen esimerkiksi opinnollistamiseen työpajoilla ja ammattitaitoa täydentävien tutkinnon osien opetukseen. Lisäksi hankkeessa on työstetty julkaisuja ja selvityksiä, kuten aikuisten erityisen tuen ja ohjauksen selvitys, henkilökohtaisten avustamispalveluiden selvitys sekä julkaisu sosiaalisen median hyödyntämisestä erityistä tukea tarvitsevan opiskelijan opetuksessa ja ohjauksessa.

Hyviä käytäntöjä on kehitetty erityisesti yksilöllisten opintopolkujen tukemiseen. Näitä on kehitetty yhteistyössä kumppanioppilaitosten ja muiden tahojen kanssa. Lisäksi asiantuntijapalveluiden toteuttamiseen on kehitetty valtakunnallisesti yhteisiä toimintamalleja.

Pääasiallisena kohderyhmänä ovat olleet ammatillisen peruskoulutuksen, aikuiskoulutuksen, valmentavan ja valmistavan opetuksen järjestäjät sekä nuorten työpajat.

Hankkeen tuloksia löytyy kootusti ammatillisen erityisopetuksen verkkosivuilta. Sieltä löytää mm. erilaisia julkaisuja, tietoa erityisopetuksen palveluista sekä mallinnuksia erityisopetuksen kehittämistyöhön.

 

Lisätietoa:

Laura Jauhola, projektipäällikkö,
Keskuspuiston ammattiopisto, Tenholantie 10, 00280 Helsinki
puh. 040 350 5651, laura.jauhola@keskuspuisto.fi

 

Yty -hankkeen verkkosivut

Tiivistelmä hankkeen loppuraportista

Go to top