Opintokamu®-ohjelmalla hyvinvointia toisen asteen oppilaitoksiin

Turun yliopiston psykologian oppiaineessa kehitetty ohjelma tarjoaa toisen asteen oppilaitoksille niiden kaipaamia työkaluja opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämiseen.

Opintokamu on monipuolinen sähköinen työkalupaketti, joka on nyt kahden vuoden kokeilun jälkeen valmis kaikkien Suomen toisen asteen oppilaitosten käyttöön. Oppilaitokset voivat maaliskuun 2018 ajan rekisteröityä ohjelman käyttäjiksi ja aloittaa sen käytön syksyllä 2018.

Ohjelma tarjoaa rekisteröityneille oppilaitoksille runsaasti erilaisia välineitä käsitellä opiskeluun, sosiaalisiin suhteisiin ja tunne-elämään liittyviä haasteita opiskelijoiden kanssa. Kehittämistyön takana on Turun yliopiston psykologian oppiaineen professori Christina Salmivallin ja erityisasiantuntija Elisa Poskiparran johtama tutkimusryhmä, joka koostuu psykologian, kasvatustieteiden ja puheviestinnän asiantuntijoista ja tutkijoista.

Opiskelijoille suunnatun sisällön lisäksi ohjelma pitää sisällään myös henkilökunnalle suunnatun materiaalipaketin, joka tarjoaa selkeät ohjeet muun muassa kiusaamiseen puuttumiseen ja huolen puheeksi ottamiseen. Lisäksi oppilaitos voi ottaa käyttöönsä opiskelijoiden hyvinvointikyselyn, josta saatava Opintokamu-raportti auttaa suunnittelemaan oppilaitoksen hyvinvointityötä.

 

Go to top