Tukea ja ohjeistusta työpajatoiminnan opinnollistamiseen

Virheviesti

Arjen arkki -sivuston uudistamisprosessi on käynnistynyt.

Arjen arkki -sivusto (arjenarkki.fi) on lukittu kehitystoimia varten. Kaiken uuden sisällön ja käyttäjätilien luominen sekä olemassa olevien muokkaaminen sivustolla on estetty 1.12.2020 alkaen. Uuden sisällön lisäykset ja sisältöön liittyvät muokkaukset pääsee tekemään tammikuussa 2021 uudella Hyvinvoiva amis -sivustolla.

Hyvinvoiva amis -sivusto (hyvinvoivaamis.fi) aukeaa tammikuussa 2021. Sivusto julkaistaan ensin beta-versiona, mutta tästä huolimatta suurimman osan sivuston ominaisuuksista tulisi toimia ongelmitta. Vastaavasti suurin osa nykyisen Arjen arkki -sivuston sisällöstä siirretään uudelle sivustolle, mukaanlukien sivuston sisällön ja materiaalien lisäksi myös mm. käyttäjätilit.

Valtakunnallisen työpajayhdistuksen Työpajatoiminnan opinnollistaminen -hankkeessa laadittiin käytännönläheinen opas työpajojen ja koulutuksenjärjestäjien yhteistyön vahvistamisesta, osaamisen tunnistamisen työkaluista ja tunnustamisen tukemisen malleista.

Työpajatoiminnan opinnollistamisella tarkoitetaan kokonaisuutta, joka sisältää työpajan oppimisympäristön tunnistamisen, valmentautujille kertyvän osaamisen tunnistamisen ja osaamisen osoittamisen näytöin. Työpajalla tunnistettu osaaminen tuodaan näkyväksi joko dokumenteilla tai järjestämällä näyttö pajan tarjoamien työtehtävien puitteissa.

Hankkeen tuloksena tunnistettiin 30 oppimisympäristöä työpajoilla ja nämä ovat löydettävissä Valtakunnallisen työpajayhdistuksen verkkosivuilta. Lisäksi sivuilta löytyy myös raportointipohja oppimisympäristön tunnistamisen tueksi. Osaamisen tunnistamisen tueksi samoin kuin työpajatoiminnasta saatavalle osaamistodistukselle on myös laadittu omat ohjeistukset.

Lisäksi ohjeistuksia löytyy myös työpajojen ja ammatillisten koulutuksen järjestäjien yhteistyön toteuttamiseen.

Lue lisää mm. hyvistä käytännöistä Osaaminen käyttöön -käsikirjasta (pdf)!

Lisätietoa

Työpajatoiminnan opinnollistaminen Valtakunnallisen työpajayhdistyksen verkkosivuilla

Go to top